Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Mısır'da katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 24 kişi yaralandı Baf açıklarında ticari gemi battı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü İncirli "Kişisel çıkarlara karşı memleket sevgisiyle, karanlığa karşı aydınlıkla geleceğiz" Mağusa 3. Kitap ve Üretim Festivali açıldı Aliriza Çolakoğlu için acil trombosit ve kan aranıyor ABD'nin, Körfez ülkelerini İran'a saldırıların 4 Kasım'da başlayabileceği konusunda uyardığı iddia edildi Bilim dünyasında bir ilk: İnsan beyin hücreleriyle çalıştırılan robot köpek geliştirildi Vücudunuz için en büyük lif kaynakları çöp kutunuzda olabilir Paris'teki kısmi sokağa çıkma yasağı kararı yargıya taşındı Sandık Seçmen Listeleri yarın askıya alınacak Gürdallı "Dezenformasyonla mücadele etmek için yavaş kalmamalı, hızlı ve doğru haber yayımlamalıyız" Güney Kıbrıs'ta doğrudan vergi geliri arttı, turizm geliri azaldı Nöbetçi eczaneler (31 Ekim 2026) Avrupa Komisyonu GSI projesine desteğini yeniden teyit etti TDT Aile ve Kadın Konseyi için lider eşlerinden destek Süratin ilk sırada olduğu trafik denetimlerde 20 araç trafikten men edildi, 1 kişi tutuklandı DAAK, yeni eğitim sahasında ilk kez “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitimi” gerçekleştirdi Kıbrıslı Türklerin tazminat başvuruları İçişleri Bakanlığı için "baş ağrısı" Hristodulidis’in “19 ‘yeni’ fikri durağanlığa mazeret” Mısır'da katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 24 kişi yaralandı Baf açıklarında ticari gemi battı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü İncirli "Kişisel çıkarlara karşı memleket sevgisiyle, karanlığa karşı aydınlıkla geleceğiz" Mağusa 3. Kitap ve Üretim Festivali açıldı Aliriza Çolakoğlu için acil trombosit ve kan aranıyor ABD'nin, Körfez ülkelerini İran'a saldırıların 4 Kasım'da başlayabileceği konusunda uyardığı iddia edildi Bilim dünyasında bir ilk: İnsan beyin hücreleriyle çalıştırılan robot köpek geliştirildi Vücudunuz için en büyük lif kaynakları çöp kutunuzda olabilir Paris'teki kısmi sokağa çıkma yasağı kararı yargıya taşındı Sandık Seçmen Listeleri yarın askıya alınacak Gürdallı "Dezenformasyonla mücadele etmek için yavaş kalmamalı, hızlı ve doğru haber yayımlamalıyız" Güney Kıbrıs'ta doğrudan vergi geliri arttı, turizm geliri azaldı Nöbetçi eczaneler (31 Ekim 2026) Avrupa Komisyonu GSI projesine desteğini yeniden teyit etti TDT Aile ve Kadın Konseyi için lider eşlerinden destek Süratin ilk sırada olduğu trafik denetimlerde 20 araç trafikten men edildi, 1 kişi tutuklandı DAAK, yeni eğitim sahasında ilk kez “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitimi” gerçekleştirdi Kıbrıslı Türklerin tazminat başvuruları İçişleri Bakanlığı için "baş ağrısı" Hristodulidis’in “19 ‘yeni’ fikri durağanlığa mazeret”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

En uzun geceye dikkat!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
En uzun geceye dikkat!
Reklam

Bugün 21 Aralık Kış gün dönümü. Peki Kış gün dönümü nedir ve ne zaman sona erecek? İşte 21 Aralık ekinoksu hakkında bilmeniz gereken her şey!

21 Aralık'ta yılın en uzun gecesini yaşayacağız. Güneş ışınları Oğlak dönencesine dik açı ile gelecek. Türkiye'nin de içinde bulunduğu Kuzey yarımkürede en uzun gece yaşandıktan sonra 23 Aralık'tan itibaren geceler kısalıp gündüzler uzamaya başlayacak.
  • Güneşin doğuşu: 08.27
  • Güneşin batışı: 17.40
  • Gece süresi: 14 saat 47 dakika
  • Gündüz süresi: 9 saat 13 dakika
En uzun gecenin yaşanacağı Sinop'ta gece süresi 15 saat 6 dakika. Gündüz süresi ise 8 saat 54 dakika olacak. En kısa gecenin yaşanacağı Hatay'da gece süresi 14 saat. Gündüz süresi ise 10 saat yaşanacak. 21 Mart (ekinoks) : Gece ve gündüz eşit olur, bizim bulunduğumuz kuzey yarım kürede ilkbahar başlarken güney yarımküre sonbahara girer.

En uzun geceye dikkat!

  21 Haziran (Yaz gün dönümü): Yılın en uzun gündüzü ve en kısa gecesinin yaşandığı zamandır. Bir diğer adı da Yaz gün dönümüdür. Kuzey yarım kürede yaz başlarken güney yarım kürede kış başlar. 23 Eylül (ekinoks): Gece ve gündüz eşit olur. Kuzey yarımkürede yaz biter, sonbahar başlar. Güney yarımkürede ise bahara geçiş olur. Peki ya 21 Aralık Ekinoksu nedir? 21 Aralık Kış gündönümü, güneş ışınlarının Oğlak Dönencesine denk geldiği andır. Kuzey yarımkürede günler uzamaya, güney yarımkürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarımkürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı sayılır.

Benzer haberler

Genel
Üstel “Erhürman’ın yasayı Cumhuriyet Meclisi'ne geri göndermesi ciddi bir tutarsızlıktır” 17 Eyl 2026 19:29 Mısır kraliçesinin 673 pırlantalı kolyesi çalındı 1 Eyl 2026 21:11 YKP "Kumyalı’da çöken sadece bir silo değil, yıllardır işletilmeyen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yasası’dır" 26 Tem 2026 13:17 Rusya dizel yakıt ihracatını yasakladı 8 Tem 2026 21:32 Arıklı "Yine bir Dejevu mu yaşıyacağız?" 5 Tem 2026 10:20 Dev-İş “Arhun'un sözleri somut gerçeklikten tamamen uzak” 25 Haz 2026 19:09 Altının kilogram fiyatı 6 milyon 595 bin liraya geriledi 20 May 2026 18:56 KSTU, Burs ve Giriş Sınavı yapıldı 17 May 2026 13:37 Olimpizm Festivali Güzelyurt’ta yapıldı 13 May 2026 21:18