Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
IV. Örgütlerin Yönetimi Uluslararası Kongresi düzenlenecek Holguin’in ev sahipliğinde üçlü görüşme pazartesi günü yapılıyor ABD'de helikopterin denize düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı Küresel piyasalarda ABD ara seçimlerinin yankıları hissediliyor Meteoroloji, denizler için üç günlük hava tahmin raporunu açıkladı Borsa güne yüzde 0,60 yükselişle başladı Brezilya'daki maçta dünya rekoru: 51 kırmızı kart gösterildi Kas sağlığı uzun yaşamın anahtarı: Kas kalitesini ölçmenin yolları Güney Torid göktaşı yağmuru bu gece nadir görülen ateş topları oluşturacak Anne ve kız ayı saldırısında hayatını kaybetti Petrol fiyatları ABD ara seçimleri ve İran savaşı beklentisiyle geriledi Afyonkarahisar ve Adana’da peş peşe depremler Altın yükselişe geçti, günün en yüksek seviyeleri görüldü ABD'deki ara seçim sonuçları ne anlama geliyor? Trump'ı ve ABD siyasetini neler bekliyor? Döviz kurlarında son durum (5 Kasım 2026) En son hava durumu tahminleri (5 Kasım 2026) Netanyahu ve ortakları, ABD ara seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sessizliğe gömüldü İlklere sahne olan ABD ara seçimlerinin çok konuşulan kazananları gündemde Sterlin 68 TL'ye, Euro ise 57 TL'ye yaklaştı Trump "Kaybetmemizin sebebi İran savaşı" IV. Örgütlerin Yönetimi Uluslararası Kongresi düzenlenecek Holguin’in ev sahipliğinde üçlü görüşme pazartesi günü yapılıyor ABD'de helikopterin denize düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı Küresel piyasalarda ABD ara seçimlerinin yankıları hissediliyor Meteoroloji, denizler için üç günlük hava tahmin raporunu açıkladı Borsa güne yüzde 0,60 yükselişle başladı Brezilya'daki maçta dünya rekoru: 51 kırmızı kart gösterildi Kas sağlığı uzun yaşamın anahtarı: Kas kalitesini ölçmenin yolları Güney Torid göktaşı yağmuru bu gece nadir görülen ateş topları oluşturacak Anne ve kız ayı saldırısında hayatını kaybetti Petrol fiyatları ABD ara seçimleri ve İran savaşı beklentisiyle geriledi Afyonkarahisar ve Adana’da peş peşe depremler Altın yükselişe geçti, günün en yüksek seviyeleri görüldü ABD'deki ara seçim sonuçları ne anlama geliyor? Trump'ı ve ABD siyasetini neler bekliyor? Döviz kurlarında son durum (5 Kasım 2026) En son hava durumu tahminleri (5 Kasım 2026) Netanyahu ve ortakları, ABD ara seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sessizliğe gömüldü İlklere sahne olan ABD ara seçimlerinin çok konuşulan kazananları gündemde Sterlin 68 TL'ye, Euro ise 57 TL'ye yaklaştı Trump "Kaybetmemizin sebebi İran savaşı"
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Avrupa Komisyonu GSI projesine desteğini yeniden teyit etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Avrupa Komisyonu GSI projesine desteğini yeniden teyit etti
Reklam

Avrupa Birliği (AB) Enerji ve Konut Komiseri Dan Jorgensen’in Yunanistan-Güney Kıbrıs elektrik bağlantı projesi “Great Sea Interconnector” (GSI) projesine yeniden destek verdiği belirtildi.

Politis gazetesi AB Enerji ve Konut Komiseri Dan Jorgensen’in geçtiğimiz perşembe günü, Lüksemburg’ta yapılan AB Enerji Konseyi çerçevesinde, Rum Enerji, Ticaret e Sanayi Bakanı Mihalis Damianos ve Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Stavros Papastavru ile AB Enerji Konseyi çerçevesinde üçlü bir görüşme gerçekleştirdiğini yazdı.

Habere göre görüşmede Avrupa Komisyonunun, GSI projesine verdiği destek yeniden teyit edildi.

AB Enerji Komiseri Jorgensen yaptığı açıklamada projenin nasıl ilerlediği konusunda her iki bakanı da dinlediğini söyledi.

Projeyi, Avrupa enerji yollarından biri olan stratejik bir bağlantı olarak nitelendiren Jorgensen, GSI projesinin, Güney Kıbrıs’ın enerji izolasyonuna son vereceğini ve bölgenin enerji arz güvenliğine katkı sağlayacağını ifade etti.

DİSİ partisi dün bir açıklama yaparak AB Enerji Komiseri Jorgensen’in açıklamalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken GSI projesinin önemini de vurguladı.

-Marinakis

Alithia gazetesine göre Yunan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis GSI konusunda yaptığı açıklamada, projenin; Türkiye’den izin istenmeksizin ilerleyeceğini savundu.

Marinakis “Open” televizyon kanalına yaptığı açıklamada GSI projesi konusunda, Yunan yetkililer tarafından lisanslama sürecinin devam ettiğini başka bir devletin müdahil olmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

İlgili haberleri yorumlayan Marinakis, Fransız araştırma gemisinin güzergâhını Türkiye’ye bildirdiği şeklindeki haberler üzerine bilgilendirme ile lisanslamanın farklı işlemler olduğunu kaydetti.

Benzer haberler

Featured
IV. Örgütlerin Yönetimi Uluslararası Kongresi düzenlenecek 5 Kas 2026 10:57 Holguin’in ev sahipliğinde üçlü görüşme pazartesi günü yapılıyor 5 Kas 2026 10:51 ABD'de helikopterin denize düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı 5 Kas 2026 10:34 Küresel piyasalarda ABD ara seçimlerinin yankıları hissediliyor 5 Kas 2026 10:21 Meteoroloji, denizler için üç günlük hava tahmin raporunu açıkladı 5 Kas 2026 09:56 Borsa güne yüzde 0,60 yükselişle başladı 5 Kas 2026 09:34 Brezilya'daki maçta dünya rekoru: 51 kırmızı kart gösterildi 5 Kas 2026 09:31 Kas sağlığı uzun yaşamın anahtarı: Kas kalitesini ölçmenin yolları 5 Kas 2026 09:22 Güney Torid göktaşı yağmuru bu gece nadir görülen ateş topları oluşturacak 5 Kas 2026 09:19