Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz" Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026) Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup Kaş ve Kumluca’daki yangınlarda boşaltılan 10 ev yandı Muğla'da orman yangını: 600'ün üzerinde kişi ve bir hastane tahliye edildi Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı Tekin Birinci hayatını kaybetti! Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık” Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz" Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026) Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı" 17. Lefkoşa Gençlik Günleri yarın akşam başlıyor Erdoğan "Kıbrıs Türkünün menfaatlerini yok sayan hiçbir girişimin başarıya ulaşması söz konusu olamaz" MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı “Ada'da iki egemen devlet gerçeği yok sayılarak yürütülecek bir sürecin başarıya ulaşması mümkün değil” Borsa günü yüzde 1,36 değer kaybederek tamamladı Kıbrıslı Türk gençlerden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ortak mektup Kaş ve Kumluca’daki yangınlarda boşaltılan 10 ev yandı Muğla'da orman yangını: 600'ün üzerinde kişi ve bir hastane tahliye edildi Ümit İnatçı’nın yeni kitabı “Medeniyet Krizi ve Evrensel Bilinç” yayımlandı Tekin Birinci hayatını kaybetti! Erhürman “Çözüme giden yolda kaldırımları doğru döşemeye başladık”
Dolar
Euro
Sterlin

Taçoy "Gerekli girişimler hazirana kadar yapılmazsa kötü sonuçlar yaşanacak"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Taçoy "Gerekli girişimler hazirana kadar yapılmazsa kötü sonuçlar yaşanacak"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bilgiye sunuşlarla başladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması, bilgiye sunuldu.

Ardından 20-24 Nisan tarihleri arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA) Genel Kurul Toplantısına katılan UBP Milletvekili Hasan Taçoy ve CTP Milletvekili Armağan Candan'dan oluşan heyetin, toplantıya ilişkin çalışma raporu sunuldu. Raporu okuyan UBP Milletvekili Hasan Taçoy, Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi'nde ele alınacak mülkiyet başlığıyla ilgili karar konusunda, gerekli girişimlerin haziran ayına kadar yapılmaması halinde kötü sonuçlar yaşanacağını söyledi.

-Candan

Rapor konusunda söz alan CTP Milletvekili Armağan Candan, Genel Kurul çalışmalarına katılmadan önce Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanlığı ve diplomatlarla ön toplantılar yaptıklarını söyleyerek, kurumlar arası istişarenin önemli olduğunu belirtti.

Haziran ayında Strazburg’ta Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi toplantısında mülkiyete ilişkin önemli bir oylama gerçekleşeceğini anlatan Candan, Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve gerekirse Türkiye Cumhuriyeti’nin bu toplantıya dair girişimlerini hızlandırması gerektiğini ifade etti.

AKPA toplantılarında görüşlerini ve pozisyonlarının ne olduğuna dair bilgi verme fırsatı bulduklarını söyleyen Candan, İstanbul ve Atina’da yapılacak olan AKPA toplantılarına da katılacaklarını vurguladı. Candan, AKPA Başkanı ile doğrudan görüştüklerini belirterek, Kıbrıs ziyaretlerinde, Kıbrıslı Türklerle de görüşme yapılması konusundaki hassasiyetini ilettiklerini söyledi.

Bu sabah Ledra Palas’ta gerçekleşen toplantının önemini dile getiren Candan, toplantıda görüşülen konulara değindi.

Genel Kurul’da daha sonra gündem gereği güncel konuşmalara geçildi.

Benzer haberler

Genel
YKP "Kumyalı’da çöken sadece bir silo değil, yıllardır işletilmeyen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yasası’dır" 2026-07-26 13:17:34 Rusya dizel yakıt ihracatını yasakladı 2026-07-08 21:32:53 Arıklı "Yine bir Dejevu mu yaşıyacağız?" 2026-07-05 10:20:59 Dev-İş “Arhun'un sözleri somut gerçeklikten tamamen uzak” 2026-06-25 19:09:00 Altının kilogram fiyatı 6 milyon 595 bin liraya geriledi 2026-05-20 18:56:00 KSTU, Burs ve Giriş Sınavı yapıldı 2026-05-17 13:37:00 Olimpizm Festivali Güzelyurt’ta yapıldı 2026-05-13 21:18:00 Fidan’dan Türkiye’nin AB üyelik süreci hakkında açıklama 2026-04-30 19:30:29 Havadis Gazetesi ve Meydan Kıbrıs İnternet Gazeteciliği Deklarasyonu'nu imzaladı 2025-06-27 12:27:41