Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Üstel "Gençlerimizin dünyayla kucaklaşmasına engel olmaya devam ediyorlar" Pentagon verileri güncelledi: ABD'nin İran savaşındaki asker kaybı arttı Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz" Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor" Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi" Politis "Kıbrıs çözüm için önemli bir fırsatı kaçırma tehlikesinde" Işık Kitabevi 38. Kitap Fuarı çarşamba günü başlıyor Trafik kazaları bir can daha aldı: 36 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Amcaoğlu “Güzelyurt, KKTC’nin olmazsa olmazıdır” İsrailliler Limasol ve Baf’taki varlığını güçlendiriyor Taçoy "İktidar olmak bizim için amaç değil, ülkemize hizmet edebilmek adına bir araç” Erhürman “Son derece sakiniz. Girişimlerimiz, raporlamalarımız, temaslarımız yoğun biçimde devam ediyor” Pezeşkiyan "İran çökmedi, aksine güçlendi ve dünya bu direniş, dayanışma ve birlik karşısında şaşkınlığa uğradı" ABD Kara Kuvvetleri Bakanı Dan Driscoll istifaya hazırlanıyor AB’nin Kıbrıs sorununa katılımı “bumeranga dönüşüyor” Aşırı sürat yine ilk sırada: 26 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Maviş "Okullardaki rehber öğretmen münhal sayısı arttırılmalı" Üstel "Gençlerimizin dünyayla kucaklaşmasına engel olmaya devam ediyorlar" Pentagon verileri güncelledi: ABD'nin İran savaşındaki asker kaybı arttı Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz" Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor" Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi" Politis "Kıbrıs çözüm için önemli bir fırsatı kaçırma tehlikesinde" Işık Kitabevi 38. Kitap Fuarı çarşamba günü başlıyor Trafik kazaları bir can daha aldı: 36 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Amcaoğlu “Güzelyurt, KKTC’nin olmazsa olmazıdır” İsrailliler Limasol ve Baf’taki varlığını güçlendiriyor Taçoy "İktidar olmak bizim için amaç değil, ülkemize hizmet edebilmek adına bir araç” Erhürman “Son derece sakiniz. Girişimlerimiz, raporlamalarımız, temaslarımız yoğun biçimde devam ediyor” Pezeşkiyan "İran çökmedi, aksine güçlendi ve dünya bu direniş, dayanışma ve birlik karşısında şaşkınlığa uğradı" ABD Kara Kuvvetleri Bakanı Dan Driscoll istifaya hazırlanıyor AB’nin Kıbrıs sorununa katılımı “bumeranga dönüşüyor” Aşırı sürat yine ilk sırada: 26 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Maviş "Okullardaki rehber öğretmen münhal sayısı arttırılmalı"
Dolar
Euro
Sterlin

Yukarı Lefkara’daki Kıbrıs Türk evlerinin durumu Rum meclisinde konu oldu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Yukarı Lefkara’daki Kıbrıs Türk evlerinin durumu Rum meclisinde konu oldu
Reklam

Larnaka Yukarı Lefkara'da Kıbrıslı Türklere ait ev ve tarlaların on yıllardır Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığı bünyesindeki “Kıbrıs Türk Malları Vasiliğinin” kötü yönetiminden kaynaklı sorunların Kıbrıs Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi’nde, Kıbrıslı Rum yetkili birimlerinin de katılımıyla ele alındığı haber verildi.

Politis’in haberine göre, Lefkara Belediye Başkanı Sofoklis Sofokleus, “Kıbrıs Türk Mallarını İdare Dairesi"nin müsamahası nedeniyle iki veya üç Kıbrıs Türk evine el koyan ve çoğunu depo olarak kullanan kişiler olduğu şikayetinde bulundu.

Yukarı Lefkara’daki konutların yaklaşık yüzde 18’inin, köyü 1963’te “terk eden” Kıbrıslı Türklere ait olduğunu belirten Sofokleus,, “Bugün bu Kıbrıs Türk evlerinin durumu iyi idareyi şaibe altına sokuyor. Tehlikeli ve yıkılmak üzere olan evler tanrının insafına terk edildi. Vasilik ile vatandaşlar arasında imzalanan sözleşmeler hiçbir zaman uygulanmadı. İçine yerleşilmeyen ve yıllarca ihmal edilen bu binalar, kentin hassas noktalarında görüntü kirliliği yaratıyor.” ifadelerini kullandı.

Sofokleus, Yukarı Lefkara’daki Kıbrıs Türk arazilerinin yıllardır yasal olmayan yöntemlerle bazı kişilerce ekilip biçildiğini belirterek, tarlaların, geçerli kriterlere uygun ve yasal yollarla verilmesini istedi.

“Göçmenler” Komitesi’nden Kıbrıs Türk malı evlerin kötü idare edilmesi konusunu Denetleme Komitesi’ne götürmesini isteyen Sofokils Sofokleus, Kıbrıs Türk Mallarını İdare Dairesi’nin 40 gün içerisinde detaylı bir durum tespiti ve Yukarı Lefkara’daki bütün Kıbrıslı Türk konutlarının yasal sahiplerinin listesini sunacağı yeni bir toplantı düzenlenmesini talep etti.

Kıbrıs Türk evlerinin “başvuru yapan genç çiftler başta olmak üzere yıllardır bekleyen hak sahibi Kıbrıslı Rumlara verilmesini isteyen Sofokleus “Yukarı Lefkara’da camisi ve Kıbrıs Türk mezarlığıyla normal bir yerleşim var. Bunları korumayı hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

Benzer haberler

Featured
Üstel "Gençlerimizin dünyayla kucaklaşmasına engel olmaya devam ediyorlar" 23 Ağu 2026 21:03 Pentagon verileri güncelledi: ABD'nin İran savaşındaki asker kaybı arttı 23 Ağu 2026 20:55 Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı 23 Ağu 2026 20:01 Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı 23 Ağu 2026 19:53 Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz" 23 Ağu 2026 19:46 Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor" 23 Ağu 2026 19:40 Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor 23 Ağu 2026 18:49 İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi" 23 Ağu 2026 18:17 Politis "Kıbrıs çözüm için önemli bir fırsatı kaçırma tehlikesinde" 23 Ağu 2026 18:14