Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Kıbrıs Rum polisi 40 kaçağı sınır dışı etti Cumhuriyet Meclisi yarın toplanacak Öztürkler "Güney Kıbrıs, şikâyet ve silahlanma politikaları yerine adadaki gerçekleri kabul etmelidir” Kıbrıs Otizm Derneği “Nöro-gelişimsel Bozukluklara Bilimsel Bakış” konulu çevrim içi seminer düzenliyor Güney Kıbrıs'tan Türkiye’nin BM Genel Sekreterliği adaylığına tepki Eklektik Manifest 2, Kıbrıslı filozof Ulus Baker’in düşünsel mirasıyla başladı KTOEÖS yarın Lefkoşa merkez ve çevre okullarında öğleden sonra grevde olacak YDP’den Lefkoşa ve Gazimağusa adaylık süreçlerine ilişkin açıklama Son 24 saatte en fazla yağış 21 kg olarak ölçüldü Sandık Seçmen Listeleri askıya alındı Erhürman "Erdoğan ile Kıbrıs sorunu ile ilgili son gelişmeleri tam bir istişare içinde değerlendirme fırsatı bulduk" Ballıkaya "Hayallerime bile sığmayan türden bir fırsattı… Böyle bir teklif almak beni çok onurlandırdı” İran, İngiltere'nin deniz ve hava kuvvetlerini "terör örgütü" ilan etti Fidan "Rusya ve Ukrayna, bir anlaşmaya varmak zorundalar" Üstel “Kıbrıs Türk halkının meşru haklarından taviz verilmeyecek” Büyük Av sezonu bugün başladı, avcılar 11 av günü avlanabilecek Nöbetçi eczaneler (1 Kasım 2026) Bugün hava nasıl olacak? (1 Kasım 2026) Fransa'da Sarı Yelekliler hayat pahalılığına karşı yeniden sokaklara çıktı Zelenskiy "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Karadeniz Tahıl Koridoru üzerinde çalışmak konusunda mutabık kaldık" Kıbrıs Rum polisi 40 kaçağı sınır dışı etti Cumhuriyet Meclisi yarın toplanacak Öztürkler "Güney Kıbrıs, şikâyet ve silahlanma politikaları yerine adadaki gerçekleri kabul etmelidir” Kıbrıs Otizm Derneği “Nöro-gelişimsel Bozukluklara Bilimsel Bakış” konulu çevrim içi seminer düzenliyor Güney Kıbrıs'tan Türkiye’nin BM Genel Sekreterliği adaylığına tepki Eklektik Manifest 2, Kıbrıslı filozof Ulus Baker’in düşünsel mirasıyla başladı KTOEÖS yarın Lefkoşa merkez ve çevre okullarında öğleden sonra grevde olacak YDP’den Lefkoşa ve Gazimağusa adaylık süreçlerine ilişkin açıklama Son 24 saatte en fazla yağış 21 kg olarak ölçüldü Sandık Seçmen Listeleri askıya alındı Erhürman "Erdoğan ile Kıbrıs sorunu ile ilgili son gelişmeleri tam bir istişare içinde değerlendirme fırsatı bulduk" Ballıkaya "Hayallerime bile sığmayan türden bir fırsattı… Böyle bir teklif almak beni çok onurlandırdı” İran, İngiltere'nin deniz ve hava kuvvetlerini "terör örgütü" ilan etti Fidan "Rusya ve Ukrayna, bir anlaşmaya varmak zorundalar" Üstel “Kıbrıs Türk halkının meşru haklarından taviz verilmeyecek” Büyük Av sezonu bugün başladı, avcılar 11 av günü avlanabilecek Nöbetçi eczaneler (1 Kasım 2026) Bugün hava nasıl olacak? (1 Kasım 2026) Fransa'da Sarı Yelekliler hayat pahalılığına karşı yeniden sokaklara çıktı Zelenskiy "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Karadeniz Tahıl Koridoru üzerinde çalışmak konusunda mutabık kaldık"
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Yeorgiadis'in istifası veya görevden alınması isteniyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Yeorgiadis'in istifası veya görevden alınması isteniyor
Reklam

Kıbrıs Cumhuriyeti Kooperatif Bankası’nın batmasıyla ilgili araştırma raporunun yayınlanmasının ardından Kıbrıs Cuhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’e destek çıkarak istifasını kabul etmesinin söz konusu olmadığını açıklamasına rağmen; DİKO, Yeorgiadis’in istifasını istiyor.

Politis’in haberine göre, dün toplanan DİKO Yürütme Ofisi, Kooperatifle ilgili araştırma raporunu ve Kıbrıs Cuhuriyeti'nin gösterdiği tepkiyi masaya yatırdı. Parti tarafından yapılan açıklamada, araştırma raporunun tam bir ispat ve referans noktası olduğu ancak Anastasiadis, Yeorgiadis ve hükümet kanadının raporu küçümsemesinin ve hükümetin siyasi sorumluluk almamasının, kurumları, ekonomiyi ve ülkeyi zedelediği vurgulandı. Açıklamada “DİKO için Maliye Bakanı’nın istifası veya görevden alınması şarttır. Aksi halde, makamında kalması ciddi siyasi istikrarsızlık riski taşır ve ülke itibarını zedeler” denilerek, Başsavcılıktan, muhtemel cezai ve asli kovuşturmaya devam etmesi istendi. Açıklamada, son olarak 1,1 milyar Euro’luk kredi borcunun silinmesi ve siyasi kişilerin batık kredileriyle ilgili verilerin yayınlanması talep edildi. Gazete, Maliye Bakanı Yeorgiadis’in, mevduatların tıraşlanması nedeniyle yaşanan krizin giderilmesi için 8 Eylül 2014’te ve Kooperatif Bankası’nın kapanması konusunda siyasi icraatları kolaylaştırmak maksadıyla 9 Temmuz 2018’de Anastasiadis’e istifa mektubu verdiğini hatırlattı. Fileleftheros haberi, “Haris’i Görevden Al, Aksi Halde... Bedeli Olur” başlığıyla aktardı. AKEL, EDEK, Dayanışma Hareketi, Ekologlar ve Vatandaşlar İttifakı’nın, kooperatif, batık ve hibe krediler ile ilgili araştırma yapılmasını kutlayarak, konunun meclis gündeminde tartışılmasını isterken; ELAM, “hep beraber yediler” vurgusu yaptı.

Benzer haberler

Featured
Kıbrıs Rum polisi 40 kaçağı sınır dışı etti 1 Kas 2026 12:37 Cumhuriyet Meclisi yarın toplanacak 1 Kas 2026 12:32 Öztürkler "Güney Kıbrıs, şikâyet ve silahlanma politikaları yerine adadaki gerçekleri kabul etmelidir” 1 Kas 2026 12:28 Kıbrıs Otizm Derneği “Nöro-gelişimsel Bozukluklara Bilimsel Bakış” konulu çevrim içi seminer düzenliyor 1 Kas 2026 12:18 Güney Kıbrıs'tan Türkiye’nin BM Genel Sekreterliği adaylığına tepki 1 Kas 2026 12:10 Eklektik Manifest 2, Kıbrıslı filozof Ulus Baker’in düşünsel mirasıyla başladı 1 Kas 2026 12:02 KTOEÖS yarın Lefkoşa merkez ve çevre okullarında öğleden sonra grevde olacak 1 Kas 2026 11:33 YDP’den Lefkoşa ve Gazimağusa adaylık süreçlerine ilişkin açıklama 1 Kas 2026 11:12 Son 24 saatte en fazla yağış 21 kg olarak ölçüldü 1 Kas 2026 11:01