Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Reşat Kansoy, CTP’nin Güzelyurt Belediye Başkan adayı oldu Nöbetçi eczaneler (11 Ağustos 2026) Turgay Deniz "Hayat pahalılığının nedeni uygulanan politikalardır" Dinçyürek “Sağlıkta teknoloji yatırımları 20 milyon euroyu aştı” Suriye mahkemesi Beşar Esad’ı idama mahkum etti Öztürkler “Terörsüz Türkiye büyük bir vizyon” Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması'nda sanatçılar eserleri üzerinde çalışıyor Lefkoşa/Alayköy Başar Sokak'ta trafik kontrollü şekilde sağlanacak Kültür Dairesi Müdürü Akın, Ankara’da temaslarda bulundu Lefke'de harup ve zeytin hasadı tarihleri açıklandı DAÜ’de yatay geçiş başvuruları devam ediyor İncirli "Meclis Genel Kurulu’nu "Toplum Güvenliği" gündemi ile olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" Haftalık trafik bilançosu ağır: 1 kişi öldü, 27 kişi yaralandı Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü sağlanacak Klasikler gece rallisinde buluşacak Polisten kaçak yaşama yönelik sıkı denetim Girne'de bazı bölgelere 7 gün su verilemeyecek! Tirmen'de dün meydana gelen yangında çok sayıda ağaç zarar gördü Erakçi “İran yenilmez bir güç olduğunu gösterdi” Şirinevler ve Esentepe'de yangın! Reşat Kansoy, CTP’nin Güzelyurt Belediye Başkan adayı oldu Nöbetçi eczaneler (11 Ağustos 2026) Turgay Deniz "Hayat pahalılığının nedeni uygulanan politikalardır" Dinçyürek “Sağlıkta teknoloji yatırımları 20 milyon euroyu aştı” Suriye mahkemesi Beşar Esad’ı idama mahkum etti Öztürkler “Terörsüz Türkiye büyük bir vizyon” Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması'nda sanatçılar eserleri üzerinde çalışıyor Lefkoşa/Alayköy Başar Sokak'ta trafik kontrollü şekilde sağlanacak Kültür Dairesi Müdürü Akın, Ankara’da temaslarda bulundu Lefke'de harup ve zeytin hasadı tarihleri açıklandı DAÜ’de yatay geçiş başvuruları devam ediyor İncirli "Meclis Genel Kurulu’nu "Toplum Güvenliği" gündemi ile olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" Haftalık trafik bilançosu ağır: 1 kişi öldü, 27 kişi yaralandı Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü sağlanacak Klasikler gece rallisinde buluşacak Polisten kaçak yaşama yönelik sıkı denetim Girne'de bazı bölgelere 7 gün su verilemeyecek! Tirmen'de dün meydana gelen yangında çok sayıda ağaç zarar gördü Erakçi “İran yenilmez bir güç olduğunu gösterdi” Şirinevler ve Esentepe'de yangın!
Dolar
Euro
Sterlin

Yaklaşık 385 Milyon Çocuk Sefalet İçinde Yaşıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Yaklaşık 385 Milyon Çocuk Sefalet İçinde Yaşıyor

cocuk

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Bankası, gelişmekte olan ülkelerdeki çocukların yüzde 20'sinin sefalet içinde yaşadığını açıkladı.

UNICEF ve Dünya Bankası, 385 milyona yakın çocuğun günde yaklaşık 2 dolardan az parayla geçindiğini bildirdi. İki kurum da, Sahra Çölü'nün altındaki Afrika ülkelerinde yaşayan çocukların yarısının, Güney Asya'daki çocukların da yüzde 30'dan fazlasının sefalet içinde yaşadığına dikkat çekti. UNICEF ve Dünya Bankası, hükümetlere yoksul milyonlarca çocuğa yardım çabalarını arttırma çağrısında bulundu.

'Yoksulluk çocukları daha kötü etkiliyor'

UNICEF Başkanı Anthony Lake, "Yoksulluk çocukları daha çok etkiliyor, onların fiziksel ve zihinsel gelişimini engelliyor. Bu nedenle özellikle daha küçük yaştaki çocuklar, yoksulluktan en kötü etkilenen grup" dedi. Birleşmiş Milletler de 2030 yılına kadar sefaleti önlemeyi hedefliyor. Örgütün 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden bazıları şunlar:
  • Yoksulluğu tamamen sona erdirmek
  • Açlığı sona erdirmek, yiyecek güvenliği sağlamak, gıdaların besin değerlerini arttırmak ve sürdürülebilir tarımı desteklemek
  • Herkesin sağlıklı bir yaşama sahip olmasını sağlamak
  • Herkese eşit ve kapsayıcı eğitim olanakları sağlamak ve herkes için hayat boyu öğrenim fırsatlarını desteklemek
  • Cinsiyet eşitliliğini sağlamak ve tüm kızlar ve kadınları güçlendirmek
  • Herkes için sürdürülebilir su yönetimini ve temiz içme suyu sağlamak
  • Herkes için karşılanabilir, güvenilir, sürdürülebilir enerji sağlamak
  • Sürdürülebilir ve kapsayıcı ekonomik kalkınma sağlamak ve herkes için üretici ve makul iş fırsatları yaratmak
kaynak: bbctürkçe

Benzer haberler

Uncategorised
"Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε που είμαστε" 28 Eyl 2022 06:34 “Δεν υπάρχει διάθεση να αγγίξουμε το κυπριακό…” 27 Eyl 2022 07:43 Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Cyprus Forum 9 Eyl 2022 09:31 Η απειλή αφανισμού της Τ/κ κοινότητας 7 Eyl 2022 08:18 "«Ελάτε να λύσουμε το πολιτικό μας πρόβλημα" 6 Eyl 2022 06:51 Yolsuzluk siyasete karşı güvensizliğin büyüklüğünü gösteriyor 30 Ağu 2022 07:43 Ο Χριστοδουλίδης προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις 22 Tem 2022 09:01 Dikkat bu bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak 10 Tem 2018 17:55 YSK kazananları resmi olarak duyurdu 27 Haz 2018 20:57