"Yağışlar yer yer etkisini artıracak, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın"

Voice Kıbrıs Haber
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Komitesi, Meteoroloji Dairesi’nden alınan anlık veriler doğrultusunda hava koşullarındaki gelişmelerin yakından takip edildiğine işaret ederek vatandaşları resmi uyarıları dikkate almaları, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve kendi güvenliklerini tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı.
Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Komite, tüm ilgili kurumların koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.
Meteoroloji Dairesi’nin son değerlendirmelerine göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların periyot boyunca yer yer etkisini artırarak devam etmesinin beklendiğine dikkat çekilen açıklamada, son günlerdeki yoğun yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde su birikintileri ve akışa geçen yağışların görülebileceği ifade edildi.
Açıklamada, sel ve taşkın riski bulunan bölgelerde dikkatli olunması gerektiği belirtilerek, dolu yağışı, yıldırım düşmesi, yağış sırasında kuvvetli rüzgâr ve yerel ölçekte hortum oluşumu gibi doğa olaylarına karşı tedbirli davranılması çağrısında bulunuldu.
Devletin tüm ilgili birimlerinin sahada görev başında olduğu vurgulanırken, ekiplerin olası olumsuzluklara karşı durumu anlık olarak izlediği kaydedildi. Vatandaşlara resmi uyarıları dikkate almaları, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve kendi güvenliklerini tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmaları yönünde uyarı yapıldı.
Benzer haberler
Featured
5. Umudumuz Gelecek Festivali “Toplumsal Mücadele Paneli" ile başladı
Borsa güne 0,22 azalışla başladı
Lefkoşa'da bazı caddeler pazar gününden itibaren trafiğe kapatılacak
KTTB "Sağlık sistemimiz tarihinin en ağır dönemini yaşamaktadır"
Trump Ontario Gölü'nün adını "Amerika Gölü" olarak değiştiren kararnameyi imzaladı
Krah “Kıbrıs Türk halkının yapıcı yaklaşımı karşılık bulmalı”
Nepal'deki sel felaketinde can kaybı 469'a yükseldi
Küresel piyasalarda dikkatler Fed'in yapacağı açıklamada
Kolombiya'da orman yangınları nedeniyle "kamusal acil durum" ilan edildi


