Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kombos, Londra'da Wood ile görüştü Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit, pazartesi günü defnedilecek 2027’ye kadar El Nino etkisi: Milyonlarca kişi risk altında OpenAI yeni yapay zeka modeli Astra'yı kullanıma sunuyor: Kritik siber güvenlik uyarısı yapıldı Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı Arama çalışmaları altıncı gününde Altın fiyatları yüksekte kalmaya devam ediyor Girne’de alabora olan gemiden kurtulan gençler korku dolu anları anlattı Döviz kurlarında son durum (4 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (4 Eylül 2026) Yılmaz "Yapılan yoğun çalışmaların neticesinde başka naaşlara da ulaşılacak" Cevdet Yılmaz, KKTC ziyaretinde kayıp yakınlarıyla da görüştü Üstel “Kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan kim olursa olsun hukuk önünde hesabını verecek” Marmara'daki gemi kazasında ön bilirkişi raporunda karşılıklı ihmal tespitleri Döviz piyasalarında günün son rakamları (3Eylül 2026) KTEZO “Bir Arıklı gider, bin Arıklı gelir…” Vakıflar İdaresi’nden Deniz Yıldızı (Laguna) Apartmanları konusunda uyarı ve tedbir çağrısı... Zahire alımları 7 Eylül Pazartesi mesai bitimine kadar uzatıldı Yılmaz "1 kişinin daha naaşına ulaşıldı" 35 STK’dan ortak çağrı “Lagünü değil, mevcut limanı marinaya dönüştürelim” Kombos, Londra'da Wood ile görüştü Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit, pazartesi günü defnedilecek 2027’ye kadar El Nino etkisi: Milyonlarca kişi risk altında OpenAI yeni yapay zeka modeli Astra'yı kullanıma sunuyor: Kritik siber güvenlik uyarısı yapıldı Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı Arama çalışmaları altıncı gününde Altın fiyatları yüksekte kalmaya devam ediyor Girne’de alabora olan gemiden kurtulan gençler korku dolu anları anlattı Döviz kurlarında son durum (4 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (4 Eylül 2026) Yılmaz "Yapılan yoğun çalışmaların neticesinde başka naaşlara da ulaşılacak" Cevdet Yılmaz, KKTC ziyaretinde kayıp yakınlarıyla da görüştü Üstel “Kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan kim olursa olsun hukuk önünde hesabını verecek” Marmara'daki gemi kazasında ön bilirkişi raporunda karşılıklı ihmal tespitleri Döviz piyasalarında günün son rakamları (3Eylül 2026) KTEZO “Bir Arıklı gider, bin Arıklı gelir…” Vakıflar İdaresi’nden Deniz Yıldızı (Laguna) Apartmanları konusunda uyarı ve tedbir çağrısı... Zahire alımları 7 Eylül Pazartesi mesai bitimine kadar uzatıldı Yılmaz "1 kişinin daha naaşına ulaşıldı" 35 STK’dan ortak çağrı “Lagünü değil, mevcut limanı marinaya dönüştürelim”
Dolar
Euro
Sterlin

"Terfilerle ilgili yasal değişiklik yapıldı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Terfilerle ilgili yasal değişiklik yapıldı"
Reklam

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapıldı.

ARIKLI YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, cezaevinde gardiyanların problemi konusunda konuşma yaptı. Arıklı, Merkezi Cezaevi’nde birtakım sıkıntılar yaşandığını aktararak, bu sıkıntılar hakkında  bilgi aktardı. Merkezi Cezaevi Müdürü’nün tutumunu eleştiren Arıklı, kadın gardiyan eksikliği konusunda sıkıntı yaşandığını söyledi. “Sendikanın grev kararı alması yasal mıydı?” diye soran Arıklı, yasalsa cezaevi müdürünün grevi dağıtmak için polis çağıracağını söylemesinin doğru olmadığını belirterek, ayrıca müdürün inisiyatifi ile ince arama yapılmadan ziyaretçi alınması konusunda bakanın görüşünün ne olduğunu sordu. Arıklı, gardiyanların terfi sorunlarının da çözülmesi gerektiğini söyledi. Yeni cezaevinde tutuklular ile çocuk mahkumların ayrılması gerektiğini belirten Arıklı, buna yönelik hazırlık yapılmasını, “işkence olaylarının” engellenmesini istedi. Arıklı, nüfusun bilinmesi için  nüfus sayımının gerekli olduğunu kaydetti. BAYBARS İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, grevin nizamiye bölümünde bulunan iki kadın gardiyandan  birinin yer değişikliği ve başka bir gardiyanın görevlendirilmesi ve bu kişinin izne çıkması ile erkek gardiyanların da yer değişikliğine yönelik dilekçe yaparak taleplerini sunduklarını ve müdürlerin de talepleri yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Baybars, gardiyanların yeni görevlendirmenin geri alınmasını aksi halde  grev yapacaklarını söylediklerini belirtti. Baybars, ziyaret hakkının engellenmemesi gerektiğine inandığını söyleyerek, bu yöndeki görüşünü ilettiğini, aramaların yapılmamasının ise söz konusu olmadığını belirtti. Grevin pazartesi günü kaldırıldığını başlama gerekçesinin makul bir gerekçe olmadığını söyleyen Baybars, aramaların sürdüğünü herhangi bir zafiyet olmadığını kaydetti. Cezaevinde 201 tutuklu bulunduğunu dile getiren Baybars, gardiyan eksikliği ve terfiler konusuna da değindi. Baybars, terfilerle ilgili yasal değişiklik yapıldığını, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun sınav tarihini Kasım 2019 olarak verdiğini  belirtti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Kombos, Londra'da Wood ile görüştü 4 Eyl 2026 10:44 Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit, pazartesi günü defnedilecek 4 Eyl 2026 10:31 2027’ye kadar El Nino etkisi: Milyonlarca kişi risk altında 4 Eyl 2026 09:58 OpenAI yeni yapay zeka modeli Astra'yı kullanıma sunuyor: Kritik siber güvenlik uyarısı yapıldı 4 Eyl 2026 09:40 Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı 4 Eyl 2026 09:36 Arama çalışmaları altıncı gününde 4 Eyl 2026 09:31 Altın fiyatları yüksekte kalmaya devam ediyor 4 Eyl 2026 09:02 Girne’de alabora olan gemiden kurtulan gençler korku dolu anları anlattı 4 Eyl 2026 08:38 Döviz kurlarında son durum (4 Eylül 2026) 4 Eyl 2026 08:26