Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
2027’ye kadar El Nino etkisi: Milyonlarca kişi risk altında OpenAI yeni yapay zeka modeli Astra'yı kullanıma sunuyor: Kritik siber güvenlik uyarısı yapıldı Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı Arama çalışmaları altıncı gününde Altın fiyatları yüksekte kalmaya devam ediyor Girne’de alabora olan gemiden kurtulan gençler korku dolu anları anlattı Döviz kurlarında son durum (4 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (4 Eylül 2026) Yılmaz "Yapılan yoğun çalışmaların neticesinde başka naaşlara da ulaşılacak" Cevdet Yılmaz, KKTC ziyaretinde kayıp yakınlarıyla da görüştü Üstel “Kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan kim olursa olsun hukuk önünde hesabını verecek” Marmara'daki gemi kazasında ön bilirkişi raporunda karşılıklı ihmal tespitleri Döviz piyasalarında günün son rakamları (3Eylül 2026) KTEZO “Bir Arıklı gider, bin Arıklı gelir…” Vakıflar İdaresi’nden Deniz Yıldızı (Laguna) Apartmanları konusunda uyarı ve tedbir çağrısı... Zahire alımları 7 Eylül Pazartesi mesai bitimine kadar uzatıldı Yılmaz "1 kişinin daha naaşına ulaşıldı" 35 STK’dan ortak çağrı “Lagünü değil, mevcut limanı marinaya dönüştürelim” Bengihan “Sorumluluğu olan herkes hesap vermeli” Atan “Sözleşmeli personel artık güvence altına alınacak” 2027’ye kadar El Nino etkisi: Milyonlarca kişi risk altında OpenAI yeni yapay zeka modeli Astra'yı kullanıma sunuyor: Kritik siber güvenlik uyarısı yapıldı Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı Arama çalışmaları altıncı gününde Altın fiyatları yüksekte kalmaya devam ediyor Girne’de alabora olan gemiden kurtulan gençler korku dolu anları anlattı Döviz kurlarında son durum (4 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (4 Eylül 2026) Yılmaz "Yapılan yoğun çalışmaların neticesinde başka naaşlara da ulaşılacak" Cevdet Yılmaz, KKTC ziyaretinde kayıp yakınlarıyla da görüştü Üstel “Kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan kim olursa olsun hukuk önünde hesabını verecek” Marmara'daki gemi kazasında ön bilirkişi raporunda karşılıklı ihmal tespitleri Döviz piyasalarında günün son rakamları (3Eylül 2026) KTEZO “Bir Arıklı gider, bin Arıklı gelir…” Vakıflar İdaresi’nden Deniz Yıldızı (Laguna) Apartmanları konusunda uyarı ve tedbir çağrısı... Zahire alımları 7 Eylül Pazartesi mesai bitimine kadar uzatıldı Yılmaz "1 kişinin daha naaşına ulaşıldı" 35 STK’dan ortak çağrı “Lagünü değil, mevcut limanı marinaya dönüştürelim” Bengihan “Sorumluluğu olan herkes hesap vermeli” Atan “Sözleşmeli personel artık güvence altına alınacak”
Dolar
Euro
Sterlin

"Müdürlerim milletvekillerine her türlü açıklamayı yapabilir"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Müdürlerim milletvekillerine her türlü açıklamayı yapabilir"
Reklam

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapıldı.

ÖZTÜRK UBP Milletvekili Yasemin Öztürk de “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının İcraatları” konusunda konuştu. Öztürk, Yeni Zelanda’daki terör saldırısını kınadı, başsağlığı diledi. Öztürk, yaşlılara, çocuklara ve kadınlara önem verilmesi gerektiğini, bakanlığa bu konuda görev düştüğünü, özellikle cezaevine düşen çocuklara gereken önemin verilmesi ve kötü yola yanlış yola düşmeden topluma kazandırılması gerektiğini kaydetti. Islah evi gibi bir çalışma yapılması gerektiğini belirterek, çalışma hayatına yönelik denetimlerin gerekliliğine işaret eden Öztürk, hükümetin “ağlama duvarı yeri” olmadığını, insanların artık bahane değil icraat beklediğini söyledi. Öztürk, çocuk suçluların arttığını, o yüzden ailelere, çocuklara yönelik eğitimlerin artırılmasına yardımcı olunması gerektiğine işaret ederek, çocuklar için ülkede çok daha iyi projeler yapılmasının önemine vurgu yaptı. Çalışma yaşamı, yatırımlar konusunda bakanlığın gerekli adımları atması denetimleri yapması gerektiğine işaret eden Öztürk, kısa vadeli değil uzun vadeli projelerle çalışanın desteklenmesini istedi. ÇELER Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de, Öztürk’e teşekkür ederek, bakanlığının şeffaf olduğunu, her türlü soruya eleştiriye açık olduğunu, müdürlerinin milletvekillerine her türlü açıklamayı yapabileceğini söyledi, kürsüden konuşma yapılmadan önce gerekli bilgilerin alınabileceğini kaydetti. Çeler, yaşlı evleri ve rehabilitasyon merkezleri ile ilgili yapılan çalışmaları anlatarak, huzur evlerinde gerçekten huzur için yaşanacak bir yapı oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Denetimlerin yapıldığını, çocuk suçlulara karşı gerekli önemin verildiğini, çocukların rehabilite edilmesi ve topluma kazandırılması için rehabilitasyon merkezinin yapılması için çalıştıklarını ifade eden Çeler, yapılan çalışmaları anlattı. Çeler, bazı eleştirilere katılmadığını ve üzüldüğünü, çünkü gerçekten aile biriminin devamı, aile içi şiddet, çocuk istismarı gibi konularda çalışmalar yapıldığını, ailelere maddi kaynak sağlama, eğitim, psikolojik destek, iş bulma gibi konularda da adımlar atıldığını anlattı. Çeler, özel sektördeki sendikalaşma konusunda yılmadığını, maddi destek konusunda çalıştığını, daha farklı şekilde anlatılması için çalışma yaptığını ifade ederek, milletvekillerine bu yönde yapılan çalışmaları anlattı. Gerçek maaş üzerinden yatırımlar konusunda da çalışmaların sürdüğünü, vatandaşları bu konuda uyardıklarını çünkü gerçek maaş üzerinden yatırım yapılmadığı durumunda emeklilikte az maaş alınacağını ifade eden Çeler, iş yerlerindeki gerekli denetimlerin de uygulandığını sonuçlarını da aldıklarını vurguladı. Bu hafta 14 yeni müfettişin göreve başlamasını beklediklerini ifade eden Çeler, denetimlerin artırılacağını ancak hiçbir zaman yeterli olmayacağını kaydetti. Çeler, özel sektör için yeni bir hazırlık ve çalışma içinde olduğunu da belirtti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
2027’ye kadar El Nino etkisi: Milyonlarca kişi risk altında 4 Eyl 2026 09:58 OpenAI yeni yapay zeka modeli Astra'yı kullanıma sunuyor: Kritik siber güvenlik uyarısı yapıldı 4 Eyl 2026 09:40 Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı 4 Eyl 2026 09:36 Arama çalışmaları altıncı gününde 4 Eyl 2026 09:31 Altın fiyatları yüksekte kalmaya devam ediyor 4 Eyl 2026 09:02 Girne’de alabora olan gemiden kurtulan gençler korku dolu anları anlattı 4 Eyl 2026 08:38 Döviz kurlarında son durum (4 Eylül 2026) 4 Eyl 2026 08:26 Yılmaz "Yapılan yoğun çalışmaların neticesinde başka naaşlara da ulaşılacak" 3 Eyl 2026 23:16 Cevdet Yılmaz, KKTC ziyaretinde kayıp yakınlarıyla da görüştü 3 Eyl 2026 22:53