Sorakın: Hükümetin usulsüzlükleri sorgulanmalı

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, UBP-DP Azınlık Hükümetinin usulsüz uygulamalarının halk tarafından sorgulanması gerektiğini belirtti. Genel Sekreter Sorakın, Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu MYK Üyesi Çiçek Göçkün Bayramoğlu ile birlikte KAMU-SEN’i ziyaret ederek Genel Başkan Metin Atan ve yönetim kuruluyla görüştü. Sivil toplum örgütlerine başlatılan ziyaretler çerçevesinde KAMU-SEN’i ziyaret eden CTP heyeti, UBP-DP Azınlık Hükümetinin 11 aylık görev süresinde yaptığı usulsüzlükleri masaya yatırdı.
SORAKIN: KIBRISLI TÜRKLERİN SİYASİ İRADESİYLE OYNANIYOR
Görüşmede söz alan CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, son günlerde yurttaşlık konusunun gündemde olduğunu ve bunun çok önemli bir konu olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın “11 ayda 7200 vatandaşlık verdik” sözünü anımsatan Sorakın, bu sayıya eş ve reşit olmayan çocuklar da katıldığında sayının oldukça arttığını, bunun da demografik yapının bozulması yanısıra Kıbrıs Türk halkının siyasi iradesine müdahele anlamına geldiğini ve seçimlerde direkt etki yapabileceğini dile getirdi. Sorakın, demokrasiye inanan herkesin bu konuyu sorgulaması gerektiğini kaydetti.
“MÜZAKERELERDE SORUNA YOL AÇACAK”
Kıbrıs Sorununa çözüm bulmak için yürütülen müzakerelerde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Rum tarafına yurttaş olarak verdiği sayının 220 bin olduğunu ifade eden Erdoğan Sorakın, yeni yurttaşlıkların verilmesiyle bu sayının artacağını ve müzakerelerde de soruna yol açacağını söyledi. Çalışma yaşamında ciddi sıkıntılar bulunduğuna, örgütlülüğe saldırılar yapıldığına dikkat çeken Sorakın, “Münhalsiz ve sınavsız istihdamlar yapılıyor, Kooperatif Merkez Bankası kontrolsüz bir şekilde para dağıtıyor, halkın değerleri peşkeş çekiliyor, eşitlik ve adalet ilkelerini gözardı eden birçok uygulama yapılıyor. Halk bunları sorgulamalı” dedi.
ATAN: ATEŞTEN GÖMLEK POZİSYONUNDAYIZ
KAMU-SEN Genel Başkanı Metin Atan da, ülkenin mihenk taşlarından birisi olan CTP’nin sendikaya yaptığı ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu vurguladı. Kıbrıs’ın kuzeyinin gerek iç, gerek dış konularda ateşten gömlek pozisyonunda olduğunu dile getiren Metin Atan, Kıbrıs Sorununda son raddeye gelinildiğini ancak yaşanan krizden ötürü müzakerelerin durduğunu hatırlattı. UBP-DP Azınlık Hükümetinin son dönemde dağıttığı vatandaşlıkların da sorgulanması gerektiğinin altını çizen Atan, “Bu dağıtılan yurttaşlıklar Kıbrıs Türk halkı için büyük bir sorun olacak” değerlendirmesinde bulundu.
Benzer haberler
Featured
Gök bilimciler Plüton'un ötesinde olası bir cüce gezegen keşfetti
35 yaşındaki kadın evinde ölü bulundu
Kıbrıs Adası'nın güneyinde ve Akdeniz'de eğitim uçuşu gerçekleştirildi
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103’üncü kuruluş yıl dönümü KKTC’de de kutlanıyor
Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1,3 geriledi
Hayvanat bahçesi görevlisi leopar saldırısı sonucu hayatını kaybetti
ABD'de veri sızıntısı: 40 binden fazla iç güvenlik çalışanının bilgileri ifşa oldu
Fed sonrası altında sert hareket
Nöbetçi eczaneler (29 Ekim 2026)




