Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gürhan "Dijital gelecek kapalı kapılar ardında yapılan düzenlemelere bırakılamayacak kadar önemli" Yarın dört bölgede 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak KTTK’nın I. Uluslararası Kurultayı için başvurular devam ediyor Kıbrıs Türk Kültür Derneği "BM izolasyonlara son verecek bağlayıcı bir karar üretmeli" Yeniden inşa edilen Çayırova İlkokulu hizmete girdi Sabah saatlerinde sis bekleniyor, hava sıcaklığı 40 derece olacak 14. Uluslararası Göçmenköy Taşkınköy Kültür Sanat Festivali 7 Eylül’de başlayacak RMMO’da küçük insansız hava sistemleri laboratuvarı kuruldu İlhan Çinkayalar için acil trombosit ihtiyacı devam ediyor! Nöbetçi eczaneler (24 Ağustos 2026) KTMMOB ve DAÜ arasında “Kurumsal İş Birliği Protokolü” imzalandı Bıçaklı'dan Tuğcu ve Peksever’e destek KTSYD Kupası, 27 Ağustos'ta Küçük Kaymaklı-Yenicami arasında oynanacak 5. Şirinevler Gonnara Festivali 6 Eylül’de yapılacak Dimitriu "GSI projesi Güney Kıbrıs, Yunanistan ve AB için yeni enerji imkanları sunuyor" Zeki Çeler "Çocuklarımızın geleceği konteynerlere, öğretmenlerimizin emeği belirsizliğe mahkum edilemez" Güney Kıbrıs’taki okullardaki din dersleri tartışma konusu oldu Avcıoğlu “Eski usul yöntemlerle 21. yüzyılın organize suçlarını ve kontrolsüz göçü engelleyemeyiz" Gazimağusa'da park halindeki karavanda yangın! Aral Moral "Suç işlediği için KKTC’den sınır dışı edilen kişiler ülkeye geri döndü" Gürhan "Dijital gelecek kapalı kapılar ardında yapılan düzenlemelere bırakılamayacak kadar önemli" Yarın dört bölgede 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak KTTK’nın I. Uluslararası Kurultayı için başvurular devam ediyor Kıbrıs Türk Kültür Derneği "BM izolasyonlara son verecek bağlayıcı bir karar üretmeli" Yeniden inşa edilen Çayırova İlkokulu hizmete girdi Sabah saatlerinde sis bekleniyor, hava sıcaklığı 40 derece olacak 14. Uluslararası Göçmenköy Taşkınköy Kültür Sanat Festivali 7 Eylül’de başlayacak RMMO’da küçük insansız hava sistemleri laboratuvarı kuruldu İlhan Çinkayalar için acil trombosit ihtiyacı devam ediyor! Nöbetçi eczaneler (24 Ağustos 2026) KTMMOB ve DAÜ arasında “Kurumsal İş Birliği Protokolü” imzalandı Bıçaklı'dan Tuğcu ve Peksever’e destek KTSYD Kupası, 27 Ağustos'ta Küçük Kaymaklı-Yenicami arasında oynanacak 5. Şirinevler Gonnara Festivali 6 Eylül’de yapılacak Dimitriu "GSI projesi Güney Kıbrıs, Yunanistan ve AB için yeni enerji imkanları sunuyor" Zeki Çeler "Çocuklarımızın geleceği konteynerlere, öğretmenlerimizin emeği belirsizliğe mahkum edilemez" Güney Kıbrıs’taki okullardaki din dersleri tartışma konusu oldu Avcıoğlu “Eski usul yöntemlerle 21. yüzyılın organize suçlarını ve kontrolsüz göçü engelleyemeyiz" Gazimağusa'da park halindeki karavanda yangın! Aral Moral "Suç işlediği için KKTC’den sınır dışı edilen kişiler ülkeye geri döndü"
Dolar
Euro
Sterlin

Papadopulos'tan Anastasiadis'e karşı birlik çağrısı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Papadopulos'tan Anastasiadis'e karşı birlik çağrısı
Reklam

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Güney Kıbrıs’ta yapılacak olan Başkanlık seçiminin ikinci turunda, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in rakibinin desteklenmesi çağrısında bulundu.

Kathimerini gazetesine söyleşi veren Papadopulos, ilk turu 28 Ocak, ikinci turuysa 4 Şubat’ta yapılacak olan Başkanlık seçiminin ikinci tura kalacağından emin olduğunu ve Anastasiadis Hükümeti’nden hoşnut olmayan herkesin, ikinci turda Anastasiadis’in rakibini desteklemelerini istedi. AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’ya da saldıran Papadopulos, Kiprianu’yu Anastasiadis’in başarısız stratejilerinin savunucusu olmakla suçladı. Habere göre Papadopulos, Guterres çerçevesi ile Yunanistan Dışişleri Bajanı Nikos Kocias’ın bahsettiği gayrı resmi belgenin aynı şey olmadığını da belirterek, gayrı resmi belgenin yalnızca çözümün uygulanması mekanizmasıyla alakalı olduğunu kaydetti. Ulusal Konsey toplantılarından birinde aldıkları kısıtlı ve özet bilgiye göre, gayrı resmi belgede garantiler ve askerin müdahale hakkından bahsedilmediğini söyleyen Papadopulos, Türkiye’nin “Guterres Çerçevesini kabul edip, gayrı resmi belgeyi kabul etmediğini” iddia etti.

Benzer haberler

Featured
Gürhan "Dijital gelecek kapalı kapılar ardında yapılan düzenlemelere bırakılamayacak kadar önemli" 24 Ağu 2026 20:21 Yarın dört bölgede 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak 24 Ağu 2026 20:15 KTTK’nın I. Uluslararası Kurultayı için başvurular devam ediyor 24 Ağu 2026 18:53 Kıbrıs Türk Kültür Derneği "BM izolasyonlara son verecek bağlayıcı bir karar üretmeli" 24 Ağu 2026 18:44 Yeniden inşa edilen Çayırova İlkokulu hizmete girdi 24 Ağu 2026 18:36 Sabah saatlerinde sis bekleniyor, hava sıcaklığı 40 derece olacak 24 Ağu 2026 18:19 14. Uluslararası Göçmenköy Taşkınköy Kültür Sanat Festivali 7 Eylül’de başlayacak 24 Ağu 2026 17:59 RMMO’da küçük insansız hava sistemleri laboratuvarı kuruldu 24 Ağu 2026 17:45 İlhan Çinkayalar için acil trombosit ihtiyacı devam ediyor! 24 Ağu 2026 17:22