"Özel sektör güçlendirilmeli"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Demokrat Parti (DP) milletvekili adayı Serhan Aktunç, beraberindeki heyet ile birlikte, Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği’ni (İŞAD) ziyaret ederek, ülkenin ekonomisi ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Önceliklerinin ekonomi olduğuna dikkati çeken Aktunç, özellikle yurt dışında eğitimini tamamlayan gençlerin, ülkelerinde iş imkanları bulabilmelerinin önünü açabilmenin en temel unsurunun, özel sektörün güçlendirilmesi olduğuna dikkati çekti.
“Ben özel sektörde hem çalışan hem de işveren olarak çalıştım. Şimdi de kamuda üst düzey bürokrat olarak görev yapıyorum. Kısacası hem özel sektörü hem de kamuyu iyi bilenlerden biriyim. Ekonominin sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması ve özellikle gençlerin işsizlik sorununu, kamu ile çözmek sürdürülebilir değildir. Doğru olan gerek maaş gerekse çalışma koşulları açısından özel sektörü kamunun seviyesinden de yukarıya taşıyabilmektir” diye konuşan Aktunç, elde ettiği tecrübelerini meclise taşıma kararlılığında olduğunun altını çizdi.
MAMÜLCÜ: “BAŞARILI OLABİLECEĞİNE İNANDIĞIMIZ BİR İSİM”
İŞAD Başkanı Enver Mamülcü, Aktunç’u uzun zamandan beridir tanıdığını, gerek özel sektörde gerekse de kamudaki görevinde neleri başarabildiğini gördüklerini dile getirerek, “Cumhuriyet Meclisi’nde halkın tüm kesimlerini en iyi şekilde temsil edebileceğine, başarılı olabileceğine inandığımız bir isimldir” ifadelerini kullandı.
Mamülcü, Aktunç’un ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, başarılar diledi.
Benzer haberler
Featured
Çalışma Dairesi'nin web sitesine siber saldırı gerçekleştiren 1 kişi tutuklandı!
Girne'de korkutan kaza: 1'i yaya, 1'i çocuk 3 kişi yaralandı!
‘6 Km Gece Koşusu’ 4 Temmuz’da yapılıyor
Petrol fiyatları günü 76,66 dolardan açtı
Altın fiyatları hareketlenmeye devam ediyor
Adalıer “Polislik yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi”
30 yıllık araştırma sonuçlandı: Kuvvet antrenmanları uzun yaşamın anahtarı
Yapay zeka için korkutan uyarı: Sadece aylar kaldı
SpaceX hisseleri zirveden yüzde 23 geriledi: Bireysel yatırımcının kazancı eridi



