Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Menderes “Vektörlerle mücadelemiz bilimsel ve sistemli şekilde sürüyor” İzmir'de Interfresh Eurasia Fuarı açıldı: KKTC "partner ülke" olarak yer aldı Antalya'da üç ilçede orman yangını: Bazı evler tahliye edildi Özdenefe “Şiddeti önleyen ve kadını koruyan bir sistemin işlemesi gerekir” Girne’deki gemi kazası Ankara’da üst düzey toplantıda ele alınıyor Kıbrıs Rum polisinde yeni idari merkez kuruluyor DAÜ-SAGEM öncülüğünde yavru deniz kaplumbağaları deniz ile buluştu LTB, Batı Nil Virüsü’ne karşı sivrisinek üreme alanlarında mücadeleyi yoğunlaştırdı Üstel Ankara’daki temaslarını sürdürüyor Güney Kıbrıs’ta ortaokul ve liseler dün açıldı Topaloğlu “Hükümet sorumluluklarını yerine getirmezse öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Kıbrıs Üniversiteler Birliği “Belirsizliklerin netleştirilmesi gerekiyor” SAMTAY Vakfı, çocuklara yönelik gökyüzü gözlem programı düzenleyecek Kayıp yakınları "Yardım kampanyalarına itibar etmeyin" Erhürman ile Hristodulidis yarın saat 10.30’da görüşecek Hristodulidis için yeni zırhlı araç alınacak TAK muhabirlik münhaline başvurular devam ediyor KTEV ve Uzlaşım Derneği işbirliğini geliştiriyor Hristodulidis üçlü zirve için Mısır'a gidiyor CTP Kadın Örgütü “Bir kadının daha öldürülmesini beklemeyeceğiz" Menderes “Vektörlerle mücadelemiz bilimsel ve sistemli şekilde sürüyor” İzmir'de Interfresh Eurasia Fuarı açıldı: KKTC "partner ülke" olarak yer aldı Antalya'da üç ilçede orman yangını: Bazı evler tahliye edildi Özdenefe “Şiddeti önleyen ve kadını koruyan bir sistemin işlemesi gerekir” Girne’deki gemi kazası Ankara’da üst düzey toplantıda ele alınıyor Kıbrıs Rum polisinde yeni idari merkez kuruluyor DAÜ-SAGEM öncülüğünde yavru deniz kaplumbağaları deniz ile buluştu LTB, Batı Nil Virüsü’ne karşı sivrisinek üreme alanlarında mücadeleyi yoğunlaştırdı Üstel Ankara’daki temaslarını sürdürüyor Güney Kıbrıs’ta ortaokul ve liseler dün açıldı Topaloğlu “Hükümet sorumluluklarını yerine getirmezse öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Kıbrıs Üniversiteler Birliği “Belirsizliklerin netleştirilmesi gerekiyor” SAMTAY Vakfı, çocuklara yönelik gökyüzü gözlem programı düzenleyecek Kayıp yakınları "Yardım kampanyalarına itibar etmeyin" Erhürman ile Hristodulidis yarın saat 10.30’da görüşecek Hristodulidis için yeni zırhlı araç alınacak TAK muhabirlik münhaline başvurular devam ediyor KTEV ve Uzlaşım Derneği işbirliğini geliştiriyor Hristodulidis üçlü zirve için Mısır'a gidiyor CTP Kadın Örgütü “Bir kadının daha öldürülmesini beklemeyeceğiz"
Dolar
Euro
Sterlin

Ölüler Günü çiçeği tehdit altında

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Ölüler Günü çiçeği tehdit altında
Reklam
Meksika'da her yıl Ölüler Günü kutlamalarının simgesi olan cempasuchil çiçeği, iklim değişikliği nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Çiftçiler hasatlarını kaybederken, asırlık geleneklerin akıbeti de belirsiz. Meksika'da her yıl Ölüler Günü kutlamalarını süsleyen parlak turuncu cempasuchil çiçeği, değişen hava koşulları nedeniyle ciddi tehdit altında. Çiçeğin, ölenlerin ruhlarını yaşayanların dünyasına geri getirdiğine inanılıyor. Bu çiçek aynı zamanda büyük bir ticari değere sahip. Sektörün bu yıl çiftçilere yaklaşık 2,7 milyon dolar gelir getirmesi bekleniyor. Başkent Meksiko'nun güney ucundaki kırsal bir ilçe olan Xochimilco'da, 50 yaşındaki çiftçi Lucia Ortiz, yerel olarak "ölülerin çiçeği" anlamına gelen cempasuchil olarak bilinen kadife çiçeği tarlalarında yürüyor. NESİLLERDİR YETİŞTİRİYORLAR Ortiz'in ailesi nesillerdir, 1 ve 2 Kasım'da hayatını kaybetmiş sevdiklerini anma geleneğini simgeleyen bu çiçekleri yetiştiriyor. Associated Press (AP) ajansının haberine göre Ortiz gibi çiftçiler, son yıllarda mahsullerini hayatta tutmak için büyük bir mücadele veriyor. Çiftçiler, fosil yakıtların kullanımından kaynaklanan iklim değişikliğinin, bağımlı oldukları hassas büyüme döngüsünü altüst eden aşırı yağış, kuraklık ve sellere yol açtığını belirtiyor. Sadece bu yıl, bazı üreticiler aylarca süren şiddetli yağmur ve sellerin ardından çiçeklerinin yarısını kaybetti. Ortiz, AP'ye yaptığı açıklamada, "Bu yıl çok büyük kayıp yaşadık. Cempasuchil çiçeğini yetiştirmekte bile zorlandık. İhtiyacımız olan gübreyi alacak paramızın olmadığı anlar oldu. Bazen elimizde hiçbir şey kalmadı" diye konuştu.

Benzer haberler

Dünya
Amazon kargo uçağının ölümcül kazasındaki uçuş kayıt cihazları kurtarıldı 8 Eyl 2026 09:53 İngiltere ile İsrail arasında gerilim yükseliyor 8 Eyl 2026 08:32 Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti 7 Eyl 2026 21:33 Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti 7 Eyl 2026 21:17 Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı 7 Eyl 2026 21:06 Trump, New Mexico'nun adını "New America" olarak değiştiren bir harita paylaştı 7 Eyl 2026 10:42 Zelenski "Savaş muhtemelen kış aylarında da devam edecek" 7 Eyl 2026 09:28 Almanya'da aşırı sağcı AfD, Saksonya-Anhalt eyalet seçimini açık farkla kazandı 7 Eyl 2026 09:00 Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de 6 Eyl 2026 20:36