Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
ABD'de yaklaşık 39 milyon kişi sel riskine karşı uyarıldı Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi Guterres'ten yapay zekâ uyarısı Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli” Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır" Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok” Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte Üstel "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, etkin koruma ve kararlı mücadele artarak sürecektir" Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği “Protokol imzalamadan öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Denetimlerde 400 sürücü çeşitli suçlardan rapor edildi CTP “Yerel Yönetim Vizyon 2030 Çalıştayı”nda buluştu Çavuşoğlu "Güçlendirilmiş altyapımız ve destek birimlerimizle yeni döneme hazırız"  Üstel "Yeni gemi yarın kayıpları arama çalışmasına başlıyor" Güzelyurt’taki trafik kazası: 37 yaşındaki sürücü yoğun bakımda! Kar-İş "Öğrenci taşımacılığını başlatmayacağız" Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü Bağımsızlık Yolu “Kıbrıslı Maronitlerin temsilci seçme hakkı yasal güvenceye kavuşturulmalı” Denetimlerde 23 araç trafikten men edildi ABD'de yaklaşık 39 milyon kişi sel riskine karşı uyarıldı Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi Guterres'ten yapay zekâ uyarısı Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli” Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır" Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok” Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte Üstel "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, etkin koruma ve kararlı mücadele artarak sürecektir" Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği “Protokol imzalamadan öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Denetimlerde 400 sürücü çeşitli suçlardan rapor edildi CTP “Yerel Yönetim Vizyon 2030 Çalıştayı”nda buluştu Çavuşoğlu "Güçlendirilmiş altyapımız ve destek birimlerimizle yeni döneme hazırız"  Üstel "Yeni gemi yarın kayıpları arama çalışmasına başlıyor" Güzelyurt’taki trafik kazası: 37 yaşındaki sürücü yoğun bakımda! Kar-İş "Öğrenci taşımacılığını başlatmayacağız" Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü Bağımsızlık Yolu “Kıbrıslı Maronitlerin temsilci seçme hakkı yasal güvenceye kavuşturulmalı” Denetimlerde 23 araç trafikten men edildi
Dolar
Euro
Sterlin

Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Nazlı “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok”
Reklam

 Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Cansu N. Nazlı, kadına yönelik şiddetin yalnızca bireysel vakalar üzerinden ele alınamayacağını belirterek, "şiddeti üreten toplumsal ve siyasal düzenle mücadele edilmesi gerektiğini" ifade etti.

Kadına yönelik şiddet karşısında taraf olunması gerektiğini de kaydeden Nazlı, “Ya ezenden yana olacaksın ya ezilenden. Bunun ortası yok” dedi.

Cansu N. Nazlı, ülkede son beş gün içerisinde iki kadının erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Bataklığı kurutmak için ataerkil sermaye düzenine, dinsel gericiliğe ve neoliberal muhafazakârlığa karşı direnmeliyiz” dedi.

Kadınlara şiddet gördüklerinde nereye başvurabileceklerini anlatmanın tek başına yeterli olmadığını aktaran Nazlı, “Bir kadına şiddete uğradığı durumlarda nereye gidebileceğini söylesek de neden gitmediğini çözmedikten sonra kadınlar özgürleşemez” ifadelerini kullandı.

Şiddeti ayrılmak veya boşanmak için geçerli bir sebep olarak görmeyen, şiddet gören kadınlara aile birliğini korumak adına “dayanmayı” ve “katlanmayı” telkin eden "erkek egemen muhafazakâr kalıp" yargıların kırılması gerektiğini de kaydeden Nazlı, kadınların şiddet gördükleri evden uzaklaşmaları halinde dahi ekonomik olarak bağımsız bir yaşam kurabilmelerinin önündeki engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Nazlı, din ve inanç kisvesi altında kadınların yaşamı ve bedeni üzerinde baskı kurulmasına yönelik mücadele edilmesi, kadına yönelik şiddeti önleyici ve kadınları şiddetten koruyucu mekanizmalar talep etmekle yetinilmemesi gerektiğini belirtti.

Devletin sosyal politikalar alanından geri çekilerek bu alanı vakıf ve derneklere bırakmasının kabul edilmemesi gerektiğini savunan Nazlı, din işlerine ayrılan bütçeye de tepki gösterdi.

Nazlı, Devletin bir sığınma evi kurmadığını ifade ederek, okulların ise ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu koşullarda camiler inşa edilmesini de eleştirdi.

Eğitim Bakanlığı’nın politikalarının da kadına yönelik şiddet açısından değerlendirilmesi gerektiği görüşünü öne süren Nazlı, “Müfredattan evrim teorisini çıkaran, toplumsal cinsiyet eşitliğinin koymayı aklına getirmeyen, din derslerini zorunlu yapan Eğitim Bakanlığı da şiddete uğrayan ve erkek şiddeti ile kadınların yaşamdan alınmasından sorumlu!” ifadelerini kullandı.

Nazlı, gericiliği “din ve inanç özgürlüğü” adı altında topluma kabul ettirmeye çalışanların olduğunu da savunarak, bu kesimin de kadına yönelik şiddetin artmasında payı bulunduğunu ileri sürdü.

Kadına yönelik şiddet vakalarında devlet kurumlarının tutumuna dair de konuşan Nazlı, kendisine ulaşan şiddet şikâyetini “aile meselesi” olarak değerlendiren polis yaklaşımını eleştirdi.

Nazlı, kadına yönelik şiddetin yalnızca bireysel vakalar üzerinden ele alınamayacağına işaret ederek “Hükümet, Meclis, Ankara, patronlar, gerici vakıflar, tarikatlar ve gece kulübü sahiplerine karşı mücadele edilmeden” kadına yönelik şiddetten kurtulmanın mümkün olmadığı görüşünü savundu. Kadına yönelik şiddete karşı örgütlü mücadelenin tercih edilmesi gerektiğini belirterek, bu unsurlarla kadına şiddet konusunda lobicilik yapılmasını reddettiklerini ifade etti.

Nazlı, kadın cinayetlerine, kadınların kamusal alanlarda bıçaklanmasına ve kadınların seks kölesi olarak tutsak edilmesine karşı mücadelenin tarafsız bir tutumla yürütülemeyeceğini belirtti.

Benzer haberler

Featured
ABD'de yaklaşık 39 milyon kişi sel riskine karşı uyarıldı 13 Eyl 2026 21:54 Gülgün Süt Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde kazanan Şüküroğlu-Topcuoğlu ikilisi 13 Eyl 2026 21:50 Guterres'ten yapay zekâ uyarısı 13 Eyl 2026 21:41 Yapay zekada "hız mı, yavaşlama mı" tartışmalarına "denge" önerisi 13 Eyl 2026 21:38 Endonezya'da yolcu gemisiyle irtibat kesildi: 102 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti 13 Eyl 2026 21:32 Erhürman “Kıbrıslı Türk ve Rum çocukların Kıbrıs’ta turnuvalara katılması önerimiz geçerli” 13 Eyl 2026 21:18 Basın-Sen "Devletin görevi, kadınları öldürülmeden önce korumaktır" 13 Eyl 2026 20:57 Suudi Arabistan'ın petrol damarı kesildi: Küresel piyasalar çöküşte 13 Eyl 2026 20:09 Üstel "Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans, etkin koruma ve kararlı mücadele artarak sürecektir" 13 Eyl 2026 20:05