Mavroyannis Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum tarafının eski müzakerecisi Andreas Mavroyannis, “Haravgi” gazetesine Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Gazeteye göre Mavroyannis, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin yeniden başlamasına dair bazı olasılıkların ve olanakların olduğunu söyledi.
Mavroyannis, önemli olan noktanın, Kıbrıs Türk tarafının ve Cumhurbaşkanı Tatar’ın, ön koşulsuz ve şartsız bir şekilde müzakere masasına geri dönmesi olduğunu savundu.
Müzakere masasında, BM tarafından belirlenen çerçeveden de söz eden Mavroyannis, Türk tarafının aniden iki devlete dayalı çözüm söylemini sonlandırmasını beklemediğini ifade etti.
Mavroyannis sözlerinin devamında, “Bunu söylemeye her türlü hakları var, yeter ki müzakerelerin yeniden başlaması için bunu ön koşul olarak ortaya koymasınlar” ifadesini de kullandı.
KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunan Mavroyannis, müzakereler konusunda şu an bir şey olmaması durumunda bazı durumların değişeceği görülen KKTC’deki (cumhurbaşkanlığı) seçimleri beklemeleri gerekeceğini belirtti.
Mavroyannis, Tatar dışında başka birinin kazanması durumunda bazı değişikliklerin olabileceğini de savundu.
Başka birinin seçilmesi durumunda bunun tek başına, çizgide değişiklik anlamına gelip gelmeyeceği şeklindeki soru üzerine Mavroyannis, her zaman Türkiye’nin sözünün geçtiğini, başka birisinin kazanmasıyla Türkiye’nin mevcut pozisyonundan uzaklaşacak bir boşluk açabileceğini ileri sürdü.
Mavroyannis’e, BM Genel Sekreteri'nin raporlarında eşit mesafeyi korumasının geçerli olup olmadığı da soruldu. Mavroyannis, Kıbrıs Rum tarafının genelde kullandığı "Genel Sekreter'in raporlarında eşit mesafeyi koruduğu yönündeki söylemin" geçerli olmadığını; bunun, çok da trajik olmayan bilindik bir konu olduğunu da belirtti.
Mavroyannis, ayrıca BM Genel Sekreteri'nin raporlarının, Kıbrıs ile ilgili değil, BM’nin Kıbrıs’taki çalışmalarıyla ilgili olduğunu söyledi.
Mavroyannis açıklamasında ayrıca, BM’nin kendilerine karşı olduğuna inanacak şekilde olayları dramatize etmemeleri gerektiğini de belirtti.
Benzer haberler
Featured
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek




