Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026) Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı “Anadolu’nun İzleri Sergisi” Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşacak Erhürman "Kıbrıs Türk halkının verdiği varoluş mücadelesi ve yaşadığı acılar görmezden gelinemez, yok sayılamaz" Pentagon, UFO'lar hakkında yeni belgeler yayınladı İran'da İsrail adına casuslukla suçlanan bir kişi idam edildi Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı imzaladı Güney Afrika’da son 5 haftada 13 M çiçeği vakası kaydedildi Yapay zeka hatası ABD’yi Çin’le savaşa sürüklüyordu ABD'de felçli hastaların iletişim kurmasını sağlayan yeni bir sistem geliştirildi TİKA Başkanı Eren “Bizleri çok duygulandıran bir proje oldu” Bugün hava nasıl olacak? (19 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

KTÖS ve KTOEÖS, Denetleme Yasa Tasarısı’nı protesto etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
KTÖS ve KTOEÖS, Denetleme Yasa Tasarısı’nı protesto etti
Reklam

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “Denetleme Yasa Tasarısı”nı protesto etmek amacıyla bugün Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde toplandı.

Yapılan ortak açıklamada tasarının hazırlanmasında öğretmen sendikalarından görüş alınmadığı savunularak, hazırlanan tasarının kabul edilemez olduğu kaydedildi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, tasarının 2006 yılında hazırlandığını ancak tasarı ile ilgili herhangi bir adım atılmadığını savunarak, tasarı ile ilgili sendikadan görüş alınmadan, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın “Denetleme Yasa Tasarısı”nı Kamu-Sen ile birlikte hazırladığını öne sürdü.

Elcil, sendikanın görüşü alınmadan hazırlanan yasa tasarısını kabul etmediklerini kaydederek, “Bakanlık ateşle oynuyor, her türlü eylemi yapmaya hazırız” dedi.

KTOEÖS Genel Başkanı Selma Eylem, tasarını hazırlanmasında öğretmen sendikalarının by-pass edildiği öne sürerek, KTÖS ve KTOEÖS’nın ortak hazırladığı “Denetleme Kurulu Yasası”na yönelik rapor ve önerileri okudu.

Raporda, 2006 yılında yapılan “Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Yasası”nın özünde siyasetten arınmış, tamamen eğitimin niteliğini artırmaya yönelik, katılımcı, objektif ve hesap verebilir ilkeler üzerine kurulmuş, gelirtilmeye açık bilimsel bir düzenleme olduğu vurgulandı.

2008 yılında yasa ile ilgili tüzükler hazırlandığı, 2015 yılında tekrardan gözden geçirildiği, ancak yasallaşamadığı belirtilerek, tasarı ile ilgili görüş verilmesi için okullara gönderildiği, öğretmen sendikalarından görüş alınmamasının kabul edilemez olduğu, bu konudaki mücadelelerinin devam edeceği belirtildi.

Benzer haberler

Featured
Gemi faciasında kayıp olan 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı 19 Eyl 2026 12:30 Son 24 saatte en çok yağış 47 kilogram olarak kaydedildi 19 Eyl 2026 12:25 Toprak sete çarpıp takla atan araçta bulunan 3 genç yaralandı 19 Eyl 2026 12:19 Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hattı devre dışı kaldı 19 Eyl 2026 12:06 Seyir halindeki otobüste yangın meydana geldi! 19 Eyl 2026 11:59 Avrupa Hareketlilik Haftası Gazimağusa’da başladı 19 Eyl 2026 11:52 Gazimağusa'da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı! 19 Eyl 2026 11:46 Kıbrıs Rum yönetimi Guterres’in “Ankara’dan yeşil ışık beklediği” görüşünde 19 Eyl 2026 11:23 Savaşan “CTP’nin tutumu samimiyet ve tutarlılık bakımından sorgulanmalı” 19 Eyl 2026 11:14