Kripto para yasağından geri adım
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kore, kripto para yatırımcılarının protestoları ve hükümetin politikalarını gözden geçirmesinin ardından, kripto para hesaplarını yasaklama kararından geri adım attı.
Güney Kore basınında yer alan haberlere göre, kriptopara yasağından geri adım atıldı.
Korea Joongang Daily’nin haberine göre, ülkenin en büyük altı bankasına, "kimlik bilgileri gizli şekilde işlem yapmayı engelleyen sistemi kurdukları takdirde" yeniden kripto para hesabı açma izni verildi.
Aynı habere göre ülkenin finansal denetim organı bankalara müşterilerin gerçek kimliklerini doğrulamak ve para aklama faaliyetlerini engellemek için bir yöntem bulana kadar kripto para hesabı açmamalarını salık verdi.
Bu plana göre bankalar sanal hesap açamayacak ve yeni hükümet tarafından denetlenebilen gerçek kimlik bilgilerini içeren bir kimlik saptama sistemi kullanılacak. Yeni sistemin 20 Ocak'ta kullanılmaya başlanması bekleniyor.
Benzer haberler
Dünya
AB Komisyonu binasında alt katlarda klimalar kapatıldı: “Feodalizm gibi”
Paris'te aşırı sıcaklardan dün 109 kişi hayatını kaybetti
İsviçre Alpleri'ndeki buzullar sıcak hava dalgası nedeniyle erken eriyor
İran "ABD’nin saldırısı mutabakatın ihlali"
Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp!
Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek
AB'den Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye aşı soruşturması
İran Devrim Muhafızları Ordusu "ABD'nin saldırısına seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz"
ABD'den İran'a hava saldırısı



