Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü Batan gemide hayatını kaybeden Nazmiye Özbolat'ın cenazesi Hatay'da defnedildi Şenkul "Benim açımdan bu kaza bizim İSİAS’ımızdır." GSI'da Güney Kıbrıs’ın bypass edildiği alternatifler konuşuluyor Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehidin defin işlemleri ertelendi KTTB'den Batı Nil Virüsünden korunmak için önlemler Güngör çöplüğünde yangın Park halindeki araca çarpan moped sürücüsü yoğun bakımda! İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu Gazimağusa'daki kazada motosiklet sürücüsü ağır yaralandı Kıbrıs Rum basını, Holguin’in Kıbrıs’a gelişinin sağlık sebeplerinden ötürü ertelendiğini öne sürdü Sanatçı Mine Okur’un “Arkaik Sezgi” baskı resim sergisi Ankara’da açıldı Gemi faciasındaki 8'inci günde kayıp 15 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor Nöbetçi eczaneler (6 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (6 Eylül 2026) Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu 46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı! Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü Veli Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü Batan gemide hayatını kaybeden Nazmiye Özbolat'ın cenazesi Hatay'da defnedildi Şenkul "Benim açımdan bu kaza bizim İSİAS’ımızdır." GSI'da Güney Kıbrıs’ın bypass edildiği alternatifler konuşuluyor Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehidin defin işlemleri ertelendi KTTB'den Batı Nil Virüsünden korunmak için önlemler Güngör çöplüğünde yangın Park halindeki araca çarpan moped sürücüsü yoğun bakımda! İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu Gazimağusa'daki kazada motosiklet sürücüsü ağır yaralandı Kıbrıs Rum basını, Holguin’in Kıbrıs’a gelişinin sağlık sebeplerinden ötürü ertelendiğini öne sürdü Sanatçı Mine Okur’un “Arkaik Sezgi” baskı resim sergisi Ankara’da açıldı Gemi faciasındaki 8'inci günde kayıp 15 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor Nöbetçi eczaneler (6 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (6 Eylül 2026) Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu 46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı! Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü Veli Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti
Dolar
Euro
Sterlin

Erhürman "Aileler bu gece itibarıyla bilgilendirilecek. Son insanımıza ulaşana kadar arama kurtarma çalışmaları devam edecek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Erhürman "Aileler bu gece itibarıyla bilgilendirilecek. Son insanımıza ulaşana kadar arama kurtarma çalışmaları devam edecek"
Reklam
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman batan gemide bulunan 267 kişiden 249’una ulaşıldığını, sekiz kişinin hayatını kaybettiğini ve 18 kişi için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 
 
Erhürman, GKK Deniz Birlikleri Komutanlığında yer alan kriz masası toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Açıklama sırasında Başbakan Ünal Üstel, Polis Genel Müdürü Ali Adalıer, bazı bakan ve milletvekilleri de hazır bulundu. 
 
Hayatını kaybedenlerin dördünün kimlik tespitinin tamamlandığını, diğer dört kişiyle ilgili tespit çalışmalarının sürdüğünü belirten Erhürman, “Hepimizin başı sağolsun, hepimize geçmiş olsun.” dedi.
 
Başbakan, bakanlar ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı yetkilileriyle uzun süredir kriz masasında çalıştıklarını ifade eden Erhürman, KKTC’nin imkanlarının yanı sıra Türkiye’den gelen imkan ve kabiliyetlerle de arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.
 
Arama kurtarma faaliyetlerinin gece boyunca kesintisiz devam edeceğini vurgulayan Erhürman, dört gemi, iki gece görüşlü helikopter, İHA’lar ve uçakların çalışmaları  sürdüreceğini kaydetti.
 
-“Sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalar daha kapsamlı sürdürülecek”
 
Erhürman, sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaların daha geniş kapsamlı sürdürüleceğini, salı günü itibarıyla ise daha derine ulaşabilecek imkan ve kabiliyetlerin de Türkiye’den gelerek devreye gireceğini belirtti.
 
“Sonuna kadar, insanlarımızın tamamına ulaşana kadar aralıksız bir biçimde arama kurtarma çalışmaları devam edecek.” diyen Erhürman, bütün kurumların zaman mefhumu gözetmeden çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
 
Sekiz mürettebatta yönelik polis tarafından soruşturma yapıldığını ve kişilerin gözaltına alındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erhürman, polis soruşturmasının da sürdüğünü, ifade ve delillerin alındığını belirtti. Erhürman,  olayın nedenine ilişkin bu aşamada tahmin veya spekülasyon yapmanın doğru olmayacağını vurguladı.
 
-“Bizim için en acil olan arama kurtarma” 
 
Erhürman, çalışmaların iki ana koldan yürütüldüğünü belirterek, “Bizim için en acil olan arama kurtarma. Hepimiz oraya konsantre olmuş durumdayız. Ama polisimiz de yetkileri dahilinde soruşturmayı yürütüyor.” dedi.
 
Soru üzerine aramalara üç uçak, dört İHA, altı helikopter, dört Sahil Güvenlik botu, bir hücum botu, bir fırkateyn ve bir büyük karakol gemisinin katıldığını söyleyen Erhürman, Türkiye’den gelecek ilave desteklerin de devam edeceğini kaydetti.
 
Kayıp kişilerin yakınlarına bilgi verilmesine ilişkin de açıklama yapan Erhürman, ailelere tek tek ulaşılması için organizasyon yapıldığını ve bilgilerin kendileriyle bu gece itibarıyla doğrudan paylaşılacağını söyledi.
 
Erhürman, yakınlarını bekleyen ailelere acılarını hissettiğini söyleyerek, tüm kurumların ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiğini söyledi.
 
Haber- Fotoğraf: Cemre Peral Yanıker 

Benzer haberler

Featured
Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü 6 Eyl 2026 13:42 Batan gemide hayatını kaybeden Nazmiye Özbolat'ın cenazesi Hatay'da defnedildi 6 Eyl 2026 12:56 Şenkul "Benim açımdan bu kaza bizim İSİAS’ımızdır." 6 Eyl 2026 12:47 GSI'da Güney Kıbrıs’ın bypass edildiği alternatifler konuşuluyor 6 Eyl 2026 12:40 Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehidin defin işlemleri ertelendi 6 Eyl 2026 12:09 KTTB'den Batı Nil Virüsünden korunmak için önlemler 6 Eyl 2026 12:05 Güngör çöplüğünde yangın 6 Eyl 2026 11:41 Park halindeki araca çarpan moped sürücüsü yoğun bakımda! 6 Eyl 2026 11:21 İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu 6 Eyl 2026 10:52