KKTC'deki konsolosluk 17 binden fazla Rus’a hizmet verdi

Voice Kıbrıs Haber
Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Murat Zyazikov Rusya Büyükelçiliği’nin 2023’te KKTC’de açtığı Konsolosluk servisinin bugüne kadar daimi ya da geçici olarak KKTC’de yaşayan 17 bin Rus vatandaşına hizmet verdiğini açıkladı.
Haravgi’nin haberine göre “Komsomolskaya Pravda” isimli Rus gazetesine demeç veren Zyazikov, KKTC’de sürekli ya da geçici yaşayan 50 bin civarında, “büyük çoğunluğu Rusya’ya karşı çok vatansever” Rus olduğunu söyledi.
Konsolosluk açılmadan önce bu kişilerin, KKTC’den Güney Kıbrıs’a geçmekte büyük zorluklar yaşadıkları için, konsolosluk hizmeti almak üzere başka ülkelere gittiklerini kaydeden Zyazikov, servis açılmadan önce büyükelçilik bürokratlarının ara bölgede açık havada (uluorta) mesai yaptıklarını hatırlattı.
Benzer haberler
Featured
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek




