KKTC'de yaşayan Kıbrıslı Rum öğrenciler için yeni karar üretildi

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu’nun, KKTC’de yaşayan ve “mahsurlar” olarak nitelendirilen Kıbrıslı Rumlara yönelik yeni bir karar ürettiği bildirildi.
Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu’nun dünkü kararı kapsamında, KKTC'de yaşayan ve Karpaz bölgesindeki Dipkarpaz Ortaokulundan mezun olan Kıbrıslı Rum öğrenciler, yazılı sınava girmeden Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren "Ormancılık Kolejine" kayıt yaptırabilecek.
Haberde, öğrenci adaylarının seçiminde mezuniyet derecelerinin esas alınacağı, seçilecek adayların ayrıca belirlenen spor etkinliklerinde başarılı olması ve kayıt öncesinde sağlık belgesi sunması gerektiği belirtildi.
Kararın, Kıbrıs Rum Tarım ve Çevre Bakanı Hristos Senekis’in talebi üzerine alındığı aktarıldı.
Kıbrıs Rum Tarım Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, kararın Kıbrıslı Rum öğrenciler ile ailelerinin desteklenmesine yönelik "pratik bir tedbir" olduğu ifade edildi.
Gazete, karar öncesinde yaşanan gelişmelere de yer verdi. Buna göre Kıbrıs Rum Eğitim Bakanlığı, geçen haziran ayında "Ormancılık Kolejine" mektup göndererek Dipkarpaz Ortaokulu mezunu öğrencilere koleje giriş hakkı tanınması yönündeki kararını iletti.
Kıbrıs Rum Eğitim Bakanlığı'nın, KKTC’de "ata topraklarında" yaşamaya devam eden Kıbrıslı Rum öğrencilerin desteklenmesi gerektiğini vurguladığı, Kıbrıs Rum Tarım Bakanlığı'nın da bu yöndeki girişime destek verdiği kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek




