İzciler, Samsun kampına katıldı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Zirve - Beşparmak- Üç Şehitler İzcilik Dernekleri izci ve liderleri Milli Mücadele’nin 100. Yılı Samsun Kampı’na katıldı.
Dernek Başkanı Hakan İnce yaptığı yazılı açıklamada, 16-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen kampa katılan izci ve liderlerin, Atatürk’ün Samsun’a ilk ayak bastığı Tütün İskelesi, Gazi Müzesi, Bandırma vapuru gibi çeşitli yerleri ziyaret ederek, tarih konusunda bilgilendirildiğini belirtti.
18 Mayıs’ta yaptırılan 1919 metre bayrağın taşınması etkinliğine katılan izciler, kamp dönüşü 20 Mayıs’ta da Anıtkabir’i de ziyaret etti.
İnce, faaliyeti düzenleyen Türkiye İzcilik Federasyonu yetkililerine ve Federasyon Başkanı Hasan Subaşı’na kampa katılmalarına destek veren T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’ye teşekkür etti.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında"
Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino'nun şiddetlenmesiyle aşırı hava olayları riskinin artması bekleniyor"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (3 Haziran 2026)
Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı
Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı
Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir”
Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak
Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir”
Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı



