İran, Hürmüz'de mayınlara karşı alternatif rota açıkladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İran Limanlar ve Denizcilik Kurumu, Hürmüz Boğazı'ndan geçiş için bekleyen gemiler için olası deniz mayınlarıyla çarpışma riskine karşı yeni rota hazırladı. Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri ile koordinasyon sağlamalarını istedi.
İran Savaşı'nın 40'ıncı gününde 15 günlük ateşkes kararı alındı. Limanlar ve Denizcilik Kurumu Basra Körfezi'nde geçiş bekleyen gemilere ilişkin yeni rotayı haritayla açıkladı.
İran devlet televizyonunun yayınladığı duyuruda "Denizcilik emniyetinin sağlanması ve olası deniz mayınlarıyla temasın önlenmesi amacıyla, Hürmüz Boğazı'nda İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri ile koordinasyon sağlanarak, ikinci bir duyuruya kadar aşağıda belirtilen alternatif güzergahların, ekli haritaya uygun şekilde kullanılması gerekmektedir." ifadeleri yer aldı.
Boğaza giriş ve çıkış rotası harita eşliğinde anlatıldı.
Giriş rotası, Umman Denizi’nden kuzeye doğru ilerleyerek Larek Adası civarından geçiş ve ardından Basra Körfezi yönünde devam edilmesi olarak belirtildi. Çıkış rotası ise Basra Körfezi’nden başlayarak Larek Adası'nın güneyinden geçiş ve ardından Umman Denizi yönünde devam edilmesi olarak bildirildi.
Devrim Muhafızları Ordusu'na yakınlığıyla bilinen yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın haberinde, ABD ile İran arasında varılan geçici ateşkesin ardından gemilerin geçişine açılacağı açıklanan Hürmüz Boğazı’nın, İsrail'in Lübnan'a saldırıları nedeniyle kapatıldığı ifade edilmişti.
Tesnim Haber Ajansı, ateşkes döneminde İran Silahlı Kuvvetleri'nin izni olmadan Hürmüz Boğazı'ndan geçişlerin mümkün olmayacağını, hala birçok geminin çıkamadığı bölgede kaldığını duyurmuştu.
Benzer haberler
Dünya
Belediye başkanını elektrikli bisiklet çaptı, bisiklet sürmek yasaklandı
Samanyolu'nun en hızlı yıldızı keşfedildi: Işık hızının yüzde sekizine ulaşıyor
Tarihi güçteki "Süper El Nino" ABD'de kış dengelerini değiştirecek
Belçika'daki büyük orman yangını 7. gününde kontrol altına alındı
Almanya'da aşırı sıcaklardan hayatını kaybedenlerin sayısı yaklaşık 14 bine yükseldi
Trump, yıl sonuna doğru Kuzey Kore lideri Kim ile görüşebileceğini açıkladı
Endonezya'da bir deprem daha
NASA'nın batmakta olan uzay teleskobunu kurtarma görevi başarısızlıkla sonuçlandı
Trump'tan İran'a ekonomik savaş ilanı


