Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nepal'deki selin ardından 10 gündür mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı Güney'de her bin 700 öğrenciye, bir rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni düşüyor Polis Lefkoşa-Gazimağusa ana yolunu kullanacak sürücüleri uyardı Gemi kazasında hayatını kaybeden Elmas Demir'in cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi Nöbetçi eczaneler (5 Eylül 2026) Trafik cezaları geçiş noktalarında dağıtılmaya devam ediliyor Dostoyevski 180 yıl sonra TikTok fenomeni oldu Mısır’ın çağrısıyla Güney Kıbrıs ve Yunanistan olağanüstü üçlü zirve gerçekleştirecek Akpınar “Filo Jet faciası herkesin ortak meselesidir” Üstel “1 kişinin daha naaşına ulaşıldı, 15 kayıp aranıyor” Trafik denetimlerinde 354 sürücü rapor edildi, 1 sürücü tutuklandı Gemi kazası faciasında 7. gün: Kayıp 16 kişi aranıyor Hristodulidis "Büyük enerji şirketleriyle görüşmeler yapıyoruz" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 3 kişi daha tutuklandı Trump barış masasına dönüyor: Putin ve Zelenski'ye yeni teklif yolda Tahsin Öksüz hayatını kaybetti Avrupa altınını neden Amerika'dan kaçırıyor? Palmas "Aşil Kalkanı anlaşması Güney Kıbrıs'ı da kapsıyor" Gençlik Federasyonu “Faciada sorumluluğu bulunan herkes yargı önüne çıkarılmalı” Nepal'deki faciada bilanço giderek ağırlaşıyor Nepal'deki selin ardından 10 gündür mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı Güney'de her bin 700 öğrenciye, bir rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni düşüyor Polis Lefkoşa-Gazimağusa ana yolunu kullanacak sürücüleri uyardı Gemi kazasında hayatını kaybeden Elmas Demir'in cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi Nöbetçi eczaneler (5 Eylül 2026) Trafik cezaları geçiş noktalarında dağıtılmaya devam ediliyor Dostoyevski 180 yıl sonra TikTok fenomeni oldu Mısır’ın çağrısıyla Güney Kıbrıs ve Yunanistan olağanüstü üçlü zirve gerçekleştirecek Akpınar “Filo Jet faciası herkesin ortak meselesidir” Üstel “1 kişinin daha naaşına ulaşıldı, 15 kayıp aranıyor” Trafik denetimlerinde 354 sürücü rapor edildi, 1 sürücü tutuklandı Gemi kazası faciasında 7. gün: Kayıp 16 kişi aranıyor Hristodulidis "Büyük enerji şirketleriyle görüşmeler yapıyoruz" İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 3 kişi daha tutuklandı Trump barış masasına dönüyor: Putin ve Zelenski'ye yeni teklif yolda Tahsin Öksüz hayatını kaybetti Avrupa altınını neden Amerika'dan kaçırıyor? Palmas "Aşil Kalkanı anlaşması Güney Kıbrıs'ı da kapsıyor" Gençlik Federasyonu “Faciada sorumluluğu bulunan herkes yargı önüne çıkarılmalı” Nepal'deki faciada bilanço giderek ağırlaşıyor
Dolar
Euro
Sterlin

Hristodulidis ve Kombos iktidardaki 2 yıllık faaliyetlerini değerlendirdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Hristodulidis ve Kombos iktidardaki 2 yıllık faaliyetlerini değerlendirdi
Reklam

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in iktidara gelişinin 2’nci yıl dönümü nedeniyle Fileleftheros gazetesi yazarları Hristodulidis ve kabine üyelerinden, iki yıllık icraatlarını değerlendirmelerini ve özeleştiri yapmalarını istedi ve her biriyle ilgili değerlendirmelerini aktardı.

Gazete web sayfasında “Hristodulidis: ‘Temelleri Attık’” başlığıyla yayımladığı haberinde, Hristodulidis’in, seçim programı çerçevesindeki hedeflere istikrarla ilerlediklerini belirterek, politikasının şeffaflık çerçevesinde hizmet ettiği amaçları açıkladığını yazdı.

Habere göre Hristodulidis güçlü, dayanıklı ve rekabetçi ekonomi, vatandaş dostu devlet için dijital dönüşüm, kurumlar ile halk karasındaki güvenin yeniden kurulmasına yönelik devlet reformları, halkın bütün sektörlere güvenini güçlendirmek şeklinde sıraladığı amaçlarının son sırasına “ülkedeki güç odaklarını güçlendirmek ve sözde Türk işgalinin sonlandırılması çabalarına hizmet etmeyi” koydu.

Hristodulidis “savunma ve güvenlik konularında askeri altyapının iyileştirilmesi yönünde ilerlediklerini” belirterek, ABD ile iş birliklerinin artırılması, askeri malzeme ve eğitim programlarına doğrudan erişim olanağı kazandıklarını söyledi.

Güney Kıbrıs’ın güç unsurlarının genişlemesinin ve Gazze’ye denizden insani yardım ve savaş bölgelerinden sivil tahliye programları ile oynadığı rolden sonra uluslararası alanda da artan rolünün kabul gördüğünü söyleyen Hristodulidis bunun “vatanın kurtuluşu ve yeniden birleşmesi hedefine hizmet ettiğini” söyledi.

Gazete Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Konstantinos Kombos’un aynı bağlamdaki açıklamalarını “Türkiye’nin Engellerinin Aşılması İçin Esneklik” başlığıyla aktardı.

Habere göre Bakanlığının ülkenin jeopolitik izinin genişlemesi için çok daha güçlü ve sağlam adımlar attıklarını belirten Kombos, önlerindeki en ciddi engelin, dış politikalarının uygulama alanının altını oymakla suçladığı Türkiye olduğunu söyledi.

Kombos “buna rağmen Dışişleri Bakanlığı, elindeki imkanları esnek şekilde kullanarak ülkenin uluslararası toplumdaki konumunu güçlendirme hedefine bağlılığını sürdürüyor.” ifadesini kullandı. Türkiye’nin Güney Kıbrıs yönetiminin faaliyetlerine sürekli engel çıkarmasına rağmen Körfez ülkeleri ile ilişkilerini karşılıklı ziyaretler ile güçlendirmeyi başardıklarını, Kazakistan’da büyükelçilik açarak Orta Asya’da ve Ermenistan’a büyükelçilik açarak Kafkas bölgesindeki ülkelerle ilişkilerini geliştirdiklerini söyledi.

Kombos, Güney Kıbrıs’ın Uluslararası Frankofoni Örgütü’ne tam üyeliğini, 2024-2027 dönemi için BM İnsan Hakları Konseyi’ne seçilmesini, ABD ile stratejik diyalog kurması ve Birleşik Krallık ile iki tur stratejik diyalog gerçekleştirmesini “başarı” hanesinde sıraladı.

Hristodulidis’in Beyaz Saray ziyareti sonrasında Güney Kıbrıs’ın ABD’nin üç savunma programına dahil edildiğinin açıklandığını hatırlatan Kombos, 20 ülkeden yüzlerce yetkiliye eğitimler veren CYCLOPS eğitim merkezinin faaliyetlerini geliştirdiğini, olanaklarını genişlettiğini kaydetti.

Kombos iki yıl içerisinde “ESTIA” ulusal planını Sudan, İsrail ve Lübnan’dan sivil tahliyeleri için üç kez aktifleştirdiklerini, Güney Kıbrıs'a kurulan özel fon ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin iş birliğinde “AMALTHİA” mekanizmasını oluşturduklarını ve Gazze’ye bugüne kadar 23 bin ton ek insani yardım gönderdiklerini söyledi. CyprousAid programını güçlü bütçe ve Afrika kıtası başta olmak üzere çeşitli ülkelerde yeni faaliyetler planladıklarını ekledi.

Benzer haberler

Featured
Nepal'deki selin ardından 10 gündür mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı 5 Eyl 2026 15:34 Güney'de her bin 700 öğrenciye, bir rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni düşüyor 5 Eyl 2026 15:04 Polis Lefkoşa-Gazimağusa ana yolunu kullanacak sürücüleri uyardı 5 Eyl 2026 14:57 Gemi kazasında hayatını kaybeden Elmas Demir'in cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi 5 Eyl 2026 14:29 Nöbetçi eczaneler (5 Eylül 2026) 5 Eyl 2026 14:25 Trafik cezaları geçiş noktalarında dağıtılmaya devam ediliyor 5 Eyl 2026 14:09 Dostoyevski 180 yıl sonra TikTok fenomeni oldu 5 Eyl 2026 14:05 Mısır’ın çağrısıyla Güney Kıbrıs ve Yunanistan olağanüstü üçlü zirve gerçekleştirecek 5 Eyl 2026 13:28 Akpınar “Filo Jet faciası herkesin ortak meselesidir” 5 Eyl 2026 13:12