Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında" Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında"
Dolar
Euro
Sterlin

Güney Kıbrıs salgında 3'üncü dalgaya hazırlanıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Güney Kıbrıs salgında 3'üncü dalgaya hazırlanıyor
Reklam

Güney Kıbrıs’taki hastanelerin, Covid-19 salgınında 3’üncü dalgaya hazırlandığı belirtildi.

Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’taki hastanelerin, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nin (ECDC) koronavirüs varyantlarına ilişkin araştırma sonuçlarını beklerken, 3’üncü dalga için hazırlık yaptığını yazdı.

Kıbrıslı Rum Sağlık Bakanı Konstantinos Yoannu’nun talimatının ardından Sağlık Hizmetleri Biriminin, yoğun bakım sayısının artırılmasını öngören planı güncelleştirdiğini yazan gazete , ayrıca vaka sayısının az olduğu bu dönemi iyi şekilde değerlendirerek olası eksikliklerin giderilmesi ve personelin daha da eğitilmesi için kullanıldığını belirtti.

Gazete, 54 olan yoğun bakım kapasitesinin 65’e çıkarılmasının öngörüldüğünü yazdı.

Yoğun bakım koşulları için eğitilmiş devlet hastanelerindeki personel sayısının şu anda 180 olduğunu yazan gazete, 60 kişinin daha bu dönem için eğitileceğini belirtti.

VAKA SAYILARI

Alithia gazetesi bir başka haberinde, Güney Kıbrıs’ta dünkü 35 bin 164 test neticesinde 113 yeni vakanın belirlendiğini, bir erkek hastanın ise Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini yazdı.

Habere göre toplam ölü sayısı böylelikle 222’ye, vaka sayısı ise 32 bin 626’ya yükseldi.

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden 222 kişiden 149’nun erkek, 73’nün kadın olduğunu, yaş ortalamasının ise 79 olduğunu yazan gazete, Güney Kıbrıs’ta şu anda 86 kişinin hastanelerde Covid-19 tedavisi gördüğünü, bunlardan 25’nin durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Benzer haberler

Kıbrıs
Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” 18 Ağu 2026 20:31 Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı 18 Ağu 2026 20:26 Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" 18 Ağu 2026 19:25 Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" 18 Ağu 2026 18:58 “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı 18 Ağu 2026 18:51 YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi 18 Ağu 2026 18:13 Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” 18 Ağu 2026 18:05 YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" 18 Ağu 2026 17:45 CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" 18 Ağu 2026 17:36