Erhürman "Bu noktadan sonra Cumhurbaşkanlığı'nın aynı çabayı göstermeye devam etmesinin zemini kalmadı"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, hükümet ve sendikalar arasında bir çözüm üretilemediğini, dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı'nın aynı çabayı göstermeye devam etmesinin zemininin kalmadığının değerlendirildiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, yaptığı yazılı açıklamada, birkaç günden beri, yaşanan gerginliğin düşürülmesi ve mümkünse bir diyalog ortamının sağlanması için Cumhurbaşkanlığı olarak gösterdikleri yoğun çabaya dikkat çekti.
Erhürman açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı'nın göstermeye çalıştığı gayret, tarafların önerilerinin ve taleplerinin birbirlerine aynen iletilmesine ve ihtimallerin ortaya konulmasına yönelik ve bundan ibaret olmuştur.
Varılan noktada bir çözüm üretilememiştir. Bu noktadan sonra Cumhurbaşkanlığı'nın aynı çabayı göstermeye devam etmesinin zemininin kalmadığı değerlendirilmektedir.
Bu konu dışında, elbette Cumhurbaşkanlığı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Anayasa ve mevzuat tarafından kendisine verilen görevleri yerine getirmek konusunda azami çaba göstermeye devam edecektir.”
Benzer haberler
Featured
Bir ilk olacak: Papa, ABD seçimleri için oy pusulası talep etti
Mali'deki Mars göktaşının 4,1 milyar yıldan daha eski olduğu belirlendi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (30 Ekim 2026)
TDP ilk 90 günlük acil eylem planını açıkladı
Zelenski yarın Türkiye'ye gidiyor
Yunanistan'da liman ve denizcilik çalışanları "savaşa hayır" diyerek greve gitti
LHD'den Teknecik için acil eylem çağrısı "Hava kirliliği sınırları aşıyor"
Güzelyurt-Lefke çevre yolunun bir bölümü bisiklet yarışı nedeniyle trafiğe kapatılacak
Cumhurbaşkanı Erhürman, Ankara temaslarının ardından yurda döndü




