Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
ABD, İran'ın geçici lisansını iptal etti: Petrol fiyatı fırladı! Kargo uçağı Umman denizi üzerinde kayboldu Rusya dizel yakıt ihracatını yasakladı 90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026) 2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" Çavuşoğlu "Hizmet içi eğitimlere katılım oranı yüzde 95'e yükseldi” 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: İç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Letimbiotis “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme Kıbrıs sorunundaki ilerlemeyle tamamen bağlantılı” Kahve fiyatları 6 ayın zirvesinde Kıbrıslı Rum Sözcü "Ahmet Tan’a yönelik saldırıda hiçbir ırkçı unsur yok” Rutte "Ankara'da son derece başarılı bir zirveyi tamamladık" NATO ANKARA Zirvesi sonuç bildirisi yayımlandı: 50 milyar doları aşan yeni tedarik anlaşması Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız" ABD, İran'ın geçici lisansını iptal etti: Petrol fiyatı fırladı! Kargo uçağı Umman denizi üzerinde kayboldu Rusya dizel yakıt ihracatını yasakladı 90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026) 2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü” Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek" Çavuşoğlu "Hizmet içi eğitimlere katılım oranı yüzde 95'e yükseldi” 26. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali devam ediyor Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: İç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Letimbiotis “Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme Kıbrıs sorunundaki ilerlemeyle tamamen bağlantılı” Kahve fiyatları 6 ayın zirvesinde Kıbrıslı Rum Sözcü "Ahmet Tan’a yönelik saldırıda hiçbir ırkçı unsur yok” Rutte "Ankara'da son derece başarılı bir zirveyi tamamladık" NATO ANKARA Zirvesi sonuç bildirisi yayımlandı: 50 milyar doları aşan yeni tedarik anlaşması Gazimağusa İsmet İnönü Bulvarı yol çalışmalarında yeni trafik düzenlemesi yapıldı Trump "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız"
Dolar
Euro
Sterlin

Erdoğan, kaybeden Amerika olacak!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Erdoğan, kaybeden Amerika olacak!

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararına ilişkin, "Kaybeden Amerika olacaktır çünkü yaptığınız bir anlaşmaya sadık kalmıyorsunuz." dedi. Erdoğan'ın, CNN International'da Becky Anderson'a verdiği mülakatın ilk bölümü yayımlandı.  ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararını değerlendiren Erdoğan, anlaşmayla bu konuda yıllardır süren olumsuzluğun olumlu bir duruma dönüştüğünü ve umutları artırdığını hatırlattı.  Erdoğan, "Şimdi bunun bir anda ters istikamette gelişmesi sadece bölgeyi değil, tüm dünya ekonomisini ve dolayısıyla Türkiye'yi de etkileyecek." diye konuştu.  Bu durumdan ABD menfaat elde edecek olsa da birçok ülkenin rahatsız olacağına ve büyük darbeler yiyeceğine dikkati çeken Erdoğan, "Niçin yeni krizlere yol açalım?" ifadelerini kullandı.  Erdoğan, bu durumun yaratacağı risklerin sorulması üzerine, "Kaybeden Amerika olacaktır çünkü yaptığınız bir anlaşmaya sadık kalmıyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.  İmzalar atılmışsa sadık kalmak gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Uluslararası anlaşmalar, böyle istediğiniz zaman bozun, istediğiniz zaman yapın. Böyle bir şey olmaz." dedi.  Mülakatın tamamı bugün saat 18.00’de yayımlanacak.

Benzer haberler

Türkiye
90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı 2026-07-08 21:15:44 Rutte "Ankara'da son derece başarılı bir zirveyi tamamladık" 2026-07-08 17:34:35 NATO ANKARA Zirvesi sonuç bildirisi yayımlandı: 50 milyar doları aşan yeni tedarik anlaşması 2026-07-08 17:26:03 Erdoğan "Trump'ın sergilediği kararlı tutumu takdirle karşılıyorum" 2026-07-08 15:21:31 Miçotakis'ten Ankara'da "ilişkilerin geliştirilmesi" mesajı 2026-07-08 12:42:27 Bayraktar "NATO ülkeleri İHA kabiliyetlerinin ortaklıklar yoluyla daha hızlı geliştirebileceğini söyledi" 2026-07-08 12:31:42 Tarihi NATO Zirvesi'nde ikinci gün: Liderler zirve için Beştepe'ye gidiyor 2026-07-08 10:16:24 Zihni Göktay son yolculuğuna uğurlandı "Çok büyük bir soyadı miras bıraktı" 2026-07-07 21:46:00 Erdoğan "Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır" 2026-07-07 18:07:40