Daire 15 soruşturmayı tamamlayarak raporlarını yayımladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, geçtiğimiz yılın ilk ve ikici altı aylık dönemlerini kapsayan faaliyetleriyle ilgili raporu kamuoyuyla da paylaştı. Varol, dairenin görevini günün koşullarına göre ve etkin şekilde yapılabilmesi için Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası ile ilgili düzenlemenin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
-Raporlar
İlkan Varol’un paylaştığı, 35’inci ve 36’ncı dönem raporlarına göre, 2023’te 20 kişi haksızlığa uğradığı iddiasıyla Ombudsmana şikayette bulundu. Yine 2023’te bakanlıklar ve yerel yönetimlerle ilgili 22 şikayet başvurusu kabul edildi.
Daire 2023’te 15 soruşturmayı tamamlayarak raporlarını yayımladı. Ombudsman Yasası nedeniyle yazılı şikayetleri kabul edilemeyen 62 kişiye hukuki bilgi verilerek veya idareyle teması sağlanarak yardımcı olundu.
2023’te dava nedeniyle sonlandırılan başvuru sayısı 4, geri çekilen başvuru sayısı 16 olarak açıklandı.
Raporda, hakkında şikayet başvurusu yapılan bakanlıklar ve yerel yönetimler, “Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sayıştay Başkanlığı, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası, kaymakamlıklar ve yerel yönetimler ise, Lefkoşa Türk Belediyesi, Dikmen Belediyesi, Girne Belediyesi, Lefke Kaymakamlığı” şeklinde aktarıldı.
-Varol
Ombudsman İlkan Varol, dönem raporlarında İtalya, İstanbul, Dubai’de gerçekleştirilen uluslararası temas ve toplantılara yer verdi, dairenin sorunlarına da değindi.
Varol, göreve başladığı 28 Mart 2022’de dairede 65 tane müracaat ve tamamlanmamış soruşturma olduğunu söyledi.
Az sayıda kadroyla çok sayıda başvuruya cevap vermeye çalıştıklarını, mevcut kadro sayılarının yetersiz olduğunu ifade eden Varol, soruşturmaların baş denetçi ve denetçiler tarafından yapıldığını ancak 4 denetçi kadrosunun boş olduğunu söyledi.
Dairenin kadrosunda hukukçuya yer verilmediğini de kaydeden İlkan Varol, Yüksek Yönetim Denetçisi Yasası’nın günün koşullarına veya ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde düzenlendiğini, söz konusu değişikliğin yasallaşması için sürecin başlatılması gerektiğini vurguladı.
Benzer haberler
Featured
İspanya'da 2 hızlı trenin çarpıştığı kazada ölenlerin sayısı 69'a çıktı
Güney Kore'de eski devlet başkanı Yoon'un idamı talep edildi
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde istifa etti
Üstel “Birileri 'UBP bitti' demekle UBP'yi bitiremez"
ECB Başkanı Lagarde aralıkta yeni bir faiz artışına işaret etti
8. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nde Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne çifte ödül
Lapta'da 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak
Denktaş “Devletin kara kutularını ve bilinmeyenlerini bilen biri varsa, o da benim”
Milletvekilleri Türk Dünyası Diyalog Forumu’na katılıyor




