Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
“Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir"
Dolar
Euro
Sterlin

Çavuşoğlu: Sondaj sonbaharda...

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Çavuşoğlu: Sondaj sonbaharda...

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon faaliyetlerine ilişkin, "Gerekli tedbirlerin alınmasını sağladık. Sondajlara başlayabiliriz. Hazırlığını Enerji Bakanlığı yapıyor, sonbaharda böyle bir sondaj başlayabilir" dedi.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile bir araya geldi. İki bakan görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Özersay ile hem adada hem de Ankara görüşmelerini sürdürdüklerini ifade eden Çavuşoğlu, Kıbrıs'ın kuzeyinin  uluslararası alanda görünürlüğünü arttırmak için birlikte çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Kıbrıs meselesini de mevkidaşıyla değerlendirmeye başladıklarını belirten Çavuşoğlu, "KKTC ile Türkiye arasındaki bağları güçlendirmek için çalışıyoruz. En son Türk Konseyi toplantısında da gerekli mesajları verdik, KKTC ve Kıbrıs Türk halkıyla dayanışma içinde olacağımızı ortak bildiriye koyduk. Yine KKTC temsilciliklerinin sayısının artması konusunda da çalışıyoruz. İki bakanlık arasında bilişim teknolojileri konusunda, dijital arşiv projesi konusunda işbirliği var. Kıbrıs sürecinin tekrar konuşulduğu bir dönemde bizim mesajlarımız gayet net. Biz her zaman kalıcı, adil ve siyasi eşitlik üzerine kurulacak bir çözümü sunuyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yaptık. Çözüm istemeyen Rum tarafı yine toplantılarda, konferanslarda aynı tavrı sergiledi. Önümüzdeki süreçte neyi nasıl müzakere edeceğimizi ve sonuç odaklı bir müzakere sürecine nasıl başlayacağımızı öncelikle kendi aramızda bunların konuşulması gerekiyor. Sonuç alıcı bir müzakere olacaksa ancak o zaman başlamak lazım" şeklinde konuştu. Bakan Özersay ise Kıbrıs'ın güneyinin zihniyet değişikliğinin şart olduğunu kaydederek, Kıbrıs sorununda Türkiye ile görüş birliği içerisinde olduklarını söyledi. Özersay, her zaman uzlaşı içerisinde olduklarını kaydetti.

Benzer haberler

Featured
“Modern Nicosia” Sergisi açıldı 2026-06-14 12:28:00 Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” 2026-06-14 12:22:00 Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı 2026-06-14 12:16:00 En fazla yağış Kantara'da 2026-06-14 11:29:00 Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim 2026-06-14 11:21:00 Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak 2026-06-14 11:00:00 Karneler yarın dağıtılıyor 2026-06-14 10:57:00 Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü 2026-06-14 10:51:00 İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak 2026-06-14 10:48:00