Cahitoğlu “Yolların açılması için çalışmalar devam ediyor”

Voice Kıbrıs Haber
Başbakanlığa bağlı Afet Acil Durum Komitesi Başkanı, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu ülkede yaşanan yoğun dolu yağışı ve alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Cahitoğlu açıklamasında, "İskele ilçesine bağlı Yenierenköy Yeşilköy Sipahi ve Adaçay köylerinde şiddetli dolu yağışı olmuştur. İskele Kaymakamlığı bölgede hasar tesbit çalışmalarına başlamıştır. Erenköy Karpaz Belediyesi ve İskele polis Müdürlüğü yolların açılması için çalışmalarına devam etmektedir. İskele Belediyesi yolların bir an önce açılması için bölgeye greyder göndermiştir. İskele Kaymakamlığı, Erenköy Karpaz belediyesi, Polis, sivil savunma ve muhtarlarımızla birlikte bölgede çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" ifadelerini kullandı.
Cahitoğlu ayrıca, Tarım Bakanlığı'nın da üreticinin yanında olduğunu vurgulayarak "Tarım Dairesi, Hayvancılık Dairesi ve Genel Tarım Sigortasi Fonu teknik ekiplerinin bir fiil bölgede hasar tespiti için çalışmalara başladığını belirtti.
Benzer haberler
Featured
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek




