Büro-İş bir günlük uyarı grevi yapıyor

Voice Kıbrıs Haber
KKTC Büro Banka Ticaret Çalışanları Sendikası (Büro-İş), rotasyon usulü çalışmaya geçilmesi talebiyle yarın 1 günlük uyarı grevi yapacağını açıkladı.
Büro-İş’in yazılı açıklamasında, sendika yönetim kurulunun daha önce aldığı karar doğrultusunda, “Covid-19 pandemi salgınına karşı kamu, kurum ve kuruluşların personelini koruyamayan, ülkeye giriş çıkışları kontrol edemeyen, sağlık ve çalışma hayatını yap boz tahtası yapan, halk sağlığını düşünmeyen Bakanlar Kurulu’nu dün ve bugün aldığı yanlış kararlardan ötürü” protesto etti.
Büro-İş, toplumsal fayda olarak bu zor günlerde görev yapan İhtiyat Sandığı personelini korumak ve işlerin sürdürülebilirliğini sağlamak adına da bir an önce rotasyon usülü çalışmaya geçilmesi talebi ile yarın 1 günlük uyarı grevi yapacağını duyurdu.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Gençlik Fotoğraf Sergisi cuma günü Lefkoşa Bedesten’de açılıyor
Cuma günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek
Özersay "Kıbrıs sorununun çözümünde umut tacirliğine değil gerçekçi yaklaşımlara ihtiyaç var"
Petrol fiyatları bugün ne kadar oldu? (24 Haziran 2026)
İki bölgedeki trafik ve asayiş denetimlerinde 1 sürücü tutuklandı, 131 araç trafikten men edildi!
Hayvancılar Birliği’nden Tarım Bakanlığı’na tepki “Sorunlardan kaçıyorlar”
Limanlar Dairesi, terkedilen şişme botu açık artırma yoluyla satacak
Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının yükseleceğini açıkladı
YSK "Haber gerçeği yansıtmıyor"



