Bulgaristan'da geçici hükümet görevde

Voice Kıbrıs Haber
Bulgaristan hükümeti, Meclis'te düzenlenen yemin töreninin ardından resmen görevine başladı.
Başbakan Dimitar Glavçev'in kurduğu geçici hükümetin üyelerinin yemin töreni için parlamentoda olağanüstü oturum düzenlendi.
Bir başbakan yardımcısı ve 19 bakandan oluşan hükümet üyeleri tek tek yemin etti.
Hükümetin ana görevi, 9 Haziran'da eş zamanlı düzenlenecek Bulgaristan Ulusal Meclis erken seçimleri ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin organizasyonu olacak.
Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in de katıldığı yemin töreninin ardından Bulgaristan’ın ulusal marşı ve Avrupa Birliği (AB) marşı okundu.
Parlamentoda Rusya yanlısı ve NATO ile AB karşıtı olan "Vızrajdane" (Yeniden Doğuş Partisi) milletvekilleri, AB marşı sırasında protesto amacıyla koltuklarında oturdu.
Ülkede süren siyasi istikrarsızlık yüzünden Başbakan Glavçev’in hükümeti, Bulgaristan’da son üç yılda göreve gelen 7. hükümet olacak.
Benzer haberler
Dünya
Basınç sorunu yaşayan uçak 10 dakikada 27 bin fit düştü
Bahçesini temizlerken gümüş hazinesi buldu
Prenses Diana'nın "intikam elbisesi" açık artırmaya çıkıyor
İsviçre Alpleri'nde otobüs kazası: Çok sayıda ölü var
Trump'ın uçağında acil durum kaydırağı kriz yarattı
Dünya ağustosta en sıcak ayı yaşadı
Anthropic çalışanı Coxon'un istifası, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı
Trump, İngiltere öncülüğünde İsrail'e uygulanan yeni yaptırımlara karşı çıkmadı
Eyfel Kulesi'nde Hindu heyet krizi: Kadın çalışanlar uzaklaştırıldı, kule kapandı


