Borsa haftaya yükselişle başladı

Voice Kıbrıs Haber
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 89,31 puan ve yüzde 0,92 artışla 9.748,03 puana çıktı.
Bankacılık endeksi yüzde 1,42, holding endeksi yüzde 0,78 değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,67 ile bilişim, tek kaybettiren ise yüzde 0,14 ile tekstil deri oldu.
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,97 arttığını tahmin ediyor.
Ekonomistlerin şubat ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre (yüzde 2,97), bir önceki ay yüzde 42,12 olan yıllık enflasyonun yüzde 40'a ineceği öngörülüyor. Ekonomistlerin 2025 sonu enflasyon beklentisi ise şubat ayı itibarıyla yüzde 28,67 oldu.
Öte yandan, Borsa İstanbul, BIST 50 endeksinde yer alan ve açığa satış yapılabilen paylarda uygulanan açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının (up-tick rule) bugün de devam edeceğini bildirdi.
Analistler, bugün Türkiye'de enflasyon ve imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), yurt dışında ise dünya genelinde imalat sanayi PMI verilerinin yanı sıra Avro Bölgesi'nde enflasyon verisinin takip edileceğini dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.700 ve 9.600 puanın destek, 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.
Benzer haberler
Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Borsa günü yüzde 0,13 değer kazanarak tamamladı
Orta Doğu’daki gerilim petrol fiyatlarını yükseltti
Küresel piyasalarda "yapay zeka" rallisi
Altın fiyatlarını düşüren risk
Döviz kurlarında son durum (28 Ekim 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026)
Borsa günü yatay seyirle tamamladı




