Bengihan "Koltuk değneği olamayacağız, hükümet gidene kadar mücadeleye devam edeceğiz"

Voice Kıbrıs Haber
Bugün genel greve giden ve Meclis önünde eylem yapan sendikalar, hükümet adına UBP Milletvekili Hasan Taçoy tarafından yapılan öneriyle ilgili olarak “Bir hafta önceki önerimizi önümüze koydular, koltuk değneği olmayacağız, bildiklerini yapsınlar” değerlendirmesinde bulundu.
KTAMS ve KiEF Başkanı Güven Bengihan, UBP-DP-YDP Hükümeti istifa edene kadar mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.
Sendika başkanları, Hasan Taçoy’un gündeme getirdiği öneriyle ilgili olarak kendi aralarında kısa bir değerlendirme yaptı.
Yapılan değerlendirmenin ardından KTAMS Başkanı Güven Bengihan, sendikaların ortak tutumunu açıkladı.
Bengihan, “Onbinlerce insan bir haftadan beridir meydanlarda, şimdi bizim geçen hafta yaptığımız önerilerden birini uzlaşı adına gündeme getirdiler. Biz kimseye koltuk değneği olacak değiliz, bildiklerini yapsınlar” dedi.
“Hükümet sürekli toplum aleyhinde yasaları ve düzenlemeleri gündeme getiriyor” diyen Bengihan “Bize ne teklif getirsinler, ne öneri getirsinler. Bu hükümet bir an önce gitmelidir. Bizim talebimiz en erken seçim tarihinin açıklanması ve erken seçimin en kısa zamanda yapılmasıdır şeklinde konuştu.
Meclis’ten kısa bir süre ayrılarak sendika liderleri olarak bundan sonra izleyecekleri eylemlilik sürecini ele alacaklarını söyleyen Bengihan, daha sonra yeniden Meclis önüne geleceklerini kaydetti.
Bengihan, “Mücadeleye devam edeceğiz, bir yere gitmiyoruz” dedi.
Benzer haberler
Featured
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek




