ARUCAD iki sanat üniversitesi ile daha işbirliği anlaşması imzaladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), uluslararası işbirliği ağını genişletmeye yönelik önemli bir adım daha atarak Bakü’de iki yeni akademik anlaşmaya imza attı. ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi’nin 18–20 Kasım tarihlerindeki Azerbaycan ziyareti kapsamında gerçekleştirilen işbirliği anlaşmaları, üniversitenin sanat ve tasarım odaklı küresel ortaklıklarını güçlendiren stratejik bir gelişme niteliği taşıyor.
Bu çerçevede ARUCAD, Azerbaycan Güzel Sanatlar Akademisi ve Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile öğrenci ve akademisyen hareketliliğini, ortak akademik üretimi ve kültürel işbirliğini kapsayan iki ayrı anlaşma imzaladı. Ziyaret kapsamında katılım sağlanan Türkçe Konuşan Ülkeler Uygulamalı Sanatlar Rektörler Birliği toplantısı, iki üniversite ile yapılan yeni işbirliklerinin zeminini oluşturdu.
Öğrenci Değişimi ve Ortak Akademik Programlar
Azerbaycan Güzel Sanatlar Akademisi ile yapılan işbirliği anlaşması; lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenci değişimi, ortak dersler, kısa dönem akademik programlar, atölyeler, sempozyumlar ve akademisyen değişimini içeriyor. Bu anlaşma, öğrencilerin farklı akademik yaklaşımları yerinde deneyimleyerek eğitim süreçlerini uluslararası bir perspektifle zenginleştirmelerine imkân tanıyor.
Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile imzalanan işbirliği anlaşması ise ortak eğitim modellerinin geliştirilmesini, çift yönlü öğrenci hareketliliğini, ortak sergi ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesini ve yaratıcı projelerin paylaşılmasını kapsıyor. Anlaşmalar kapsamında öğrenciler, her iki kurumda derslere ek öğrenim ücreti olmadan katılabilecek.
Uygulamalı ve Kültürel Üretimi Güçlendiren İşbirlikleri
Her iki anlaşma da yalnızca teorik programları değil, uygulamalı stüdyo derslerini, disiplinlerarası proje üretim süreçlerini ve profesyonel sanat etkinliklerini kapsayarak öğrencilerin yaratıcı üretimlerini uluslararası bir bağlamda geliştirmelerine olanak sağlıyor. Bu işbirlikleri sayesinde ARUCAD öğrencileri, farklı ülkelerde sergilere, atölyelere, proje çalışmalarına ve akademik etkinliklere aktif olarak katılabilecek.
ARUCAD’ın Uluslararası Ağı Büyümeye Devam Ediyor
Sanat, tasarım ve iletişim alanlarında uzmanlaşmış bir üniversite olarak ARUCAD, dünyanın farklı ülkelerindeki yaratıcı eğitim kurumlarıyla kurduğu işbirlikleriyle öğrencilerini küresel bir sanat ve tasarım ekosistemine hazırlamayı sürdürüyor. Azerbaycan’da imzalanan bu iki yeni işbirliği anlaşması, ARUCAD’ın uluslararası görünürlüğünü güçlendirirken, öğrencilerine ve akademisyenlerine Avrupa ve Kafkasya’da yeni öğrenme, üretim ve işbirliği olanakları sunuyor.
Uygulamalı ve Kültürel Üretimi Güçlendiren İşbirlikleri
Her iki anlaşma da yalnızca teorik programları değil, uygulamalı stüdyo derslerini, disiplinlerarası proje üretim süreçlerini ve profesyonel sanat etkinliklerini kapsayarak öğrencilerin yaratıcı üretimlerini uluslararası bir bağlamda geliştirmelerine olanak sağlıyor. Bu işbirlikleri sayesinde ARUCAD öğrencileri, farklı ülkelerde sergilere, atölyelere, proje çalışmalarına ve akademik etkinliklere aktif olarak katılabilecek.
ARUCAD’ın Uluslararası Ağı Büyümeye Devam Ediyor
Sanat, tasarım ve iletişim alanlarında uzmanlaşmış bir üniversite olarak ARUCAD, dünyanın farklı ülkelerindeki yaratıcı eğitim kurumlarıyla kurduğu işbirlikleriyle öğrencilerini küresel bir sanat ve tasarım ekosistemine hazırlamayı sürdürüyor. Azerbaycan’da imzalanan bu iki yeni işbirliği anlaşması, ARUCAD’ın uluslararası görünürlüğünü güçlendirirken, öğrencilerine ve akademisyenlerine Avrupa ve Kafkasya’da yeni öğrenme, üretim ve işbirliği olanakları sunuyor. Benzer haberler
Featured
Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın”
Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil”
Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor?
Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı
İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz”
Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı
Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”


