Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Sadıkoğlu "Bu başarı tüm İskele'nin gururudur" Basın-Sen, Ceza Muhakemeleri Usulü Yasası’nın 23B maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu İtalya'da 27 kentte aşırı sıcak nedeniyle "kırmızı alarm" verildi Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile İnşaat Mühendisleri Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı Çalışma Bakanlığı, 15 Ağustos’a kadar 12.00-16.00 saatleri arasında güneş altında çalışmayı yasakladı! Bengihan "Sıkıntımız toplu sözleşme, organizasyon şeması ve yönetmeliklere keyfi davranmalarıdır” Prof. Dr. Nilüfer Güzoğlu "Bebeklerin anne sütüyle beslenmesi hayati bir öneme sahip" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasipoğlu, Restorancılar Birliği’ni kabul etti Alagadi Fest 2026 cuma günü başlayacak Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi inşaatı durma noktasına geldi Menelau "Sürecin önündeki temel engel Türkiye'nin iki devletli çözüm tezini yinelemesi" Öztürkler “Üreten toplumlar her zaman kazanır” İkamet izinsiz 4 kişi daha tespit edilerek tutuklandı! Maner’in “Sofoklis” filmi AB Bilgi Merkezi’nde gösterildi Markette uğradığı saldırı sonucu ağır yaralanan Zhanerke Abdrazakova için acil kan aranıyor Güney Kıbrıs’ta yangınla ilgili iki kişi tutuklandı Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında fezleke düzenlendi Trafik kurallarına uymayan araç sürücüsü rapor edildi Hristodulidis kabinesinde değişiklik: Yeni bakanlar yarın yemin ederek göreve başlayacak Ertuğruloğlu "“Federasyon modeli geçerliliğini yitirdi” Sadıkoğlu "Bu başarı tüm İskele'nin gururudur" Basın-Sen, Ceza Muhakemeleri Usulü Yasası’nın 23B maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu İtalya'da 27 kentte aşırı sıcak nedeniyle "kırmızı alarm" verildi Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile İnşaat Mühendisleri Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı Çalışma Bakanlığı, 15 Ağustos’a kadar 12.00-16.00 saatleri arasında güneş altında çalışmayı yasakladı! Bengihan "Sıkıntımız toplu sözleşme, organizasyon şeması ve yönetmeliklere keyfi davranmalarıdır” Prof. Dr. Nilüfer Güzoğlu "Bebeklerin anne sütüyle beslenmesi hayati bir öneme sahip" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasipoğlu, Restorancılar Birliği’ni kabul etti Alagadi Fest 2026 cuma günü başlayacak Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi inşaatı durma noktasına geldi Menelau "Sürecin önündeki temel engel Türkiye'nin iki devletli çözüm tezini yinelemesi" Öztürkler “Üreten toplumlar her zaman kazanır” İkamet izinsiz 4 kişi daha tespit edilerek tutuklandı! Maner’in “Sofoklis” filmi AB Bilgi Merkezi’nde gösterildi Markette uğradığı saldırı sonucu ağır yaralanan Zhanerke Abdrazakova için acil kan aranıyor Güney Kıbrıs’ta yangınla ilgili iki kişi tutuklandı Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında fezleke düzenlendi Trafik kurallarına uymayan araç sürücüsü rapor edildi Hristodulidis kabinesinde değişiklik: Yeni bakanlar yarın yemin ederek göreve başlayacak Ertuğruloğlu "“Federasyon modeli geçerliliğini yitirdi”
Dolar
Euro
Sterlin

"Arıklı 3 bin 800 oy alırsa başkanlığı ona bırakacağım"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Arıklı 3 bin 800 oy alırsa başkanlığı ona bırakacağım"

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Sekreteri Beran Zaroğlu, 11 Nisan’da yapılacak parti kurultayında Başkan Adaylığı müracaatı hakkında konuştu.

Ses Kıbrıs Web TV yayınında gazeteci Aytuğ Türkkan’ın sorularını yanıtlayan Zaroğlu, başkanlığı döneminde fikirlere daha açık, katılımcı ve ortak akıl ile hareket eden bir yapıyı oluşturacaklarını, bunun için “Sen ben yok, biz varız” sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Zaroğlu, mevcut Genel Başkan Erhan Arıklı’nın dün 3800 imza ile adaylık başvurusunda bulunduğunu açıkladığını, ancak imza atan herkesin kendisini destekleyeceğinin doğru bir düşünce olmadığını belirtti.

Arıklı’nın ya da bir başkasının aday olmasına hiçbir şekilde karşı olmadığı dile getiren Zaroğlu, istenirse kendisinin de Arıklı’nın aday olması için imza atabileceğini belirtti.

“3800 OY ALIRSA, KAZANSAM BİLE BAŞKANLIĞI ARIKLI’YA BIRAKACAĞIM”

Kendisinin önemsediği konunun YDP’nin iyi bir demokrasi sınavı vererek demokratik olgunlukla kurultayını bitirmesi olduğunu söyleyen Zaroğlu, kendisinin seçimi kazanacağını vurguladı ve kazanması halinde bile Arıklı’nın 3800 oy alması durumunda Genel Başkanlığı kendisine bırakacağını ileri sürdü.

Zaroğlu, Arıklı’nın kendisinin adaylığı ile ilgili önceden “Zaroğlu’nun adaylığı partiye zenginlik katar, ben de teşvik ederim” ifadelerinde bulunduğunu, ancak 25 gün sonra “Adaylığı partiye zarar verecek” diye söylemler yaptığını iddia ederek,  YDP’nin başında olan kişinin söylemlerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

“ARIKLI İSTEMEZSE, BAŞKA BİRİ BAKAN OLARAK GÖREVLENDİRİLECEK”

Kurultayı kazandıktan sonra Bakanlığa gelmek gibi bir düşüncesi olmadığını ifade eden Zaroğlu, Arıklı’nın Bakanlığa devam etmek istememesi halinde bile başka bir kişinin Bakanlık için görevlendirileceğini söyleyerek, “Benim amacım Genel Başkan olduktan sonra köy köy, adım adım gezerek partimizi güçlendirmek ve bir sonraki seçimlere hazırlamaktır” dedi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
Sadıkoğlu "Bu başarı tüm İskele'nin gururudur" 5 Ağu 2026 15:33 Basın-Sen, Ceza Muhakemeleri Usulü Yasası’nın 23B maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu 5 Ağu 2026 15:28 İtalya'da 27 kentte aşırı sıcak nedeniyle "kırmızı alarm" verildi 5 Ağu 2026 14:53 Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile İnşaat Mühendisleri Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı 5 Ağu 2026 14:50 Çalışma Bakanlığı, 15 Ağustos’a kadar 12.00-16.00 saatleri arasında güneş altında çalışmayı yasakladı! 5 Ağu 2026 14:40 Bengihan "Sıkıntımız toplu sözleşme, organizasyon şeması ve yönetmeliklere keyfi davranmalarıdır” 5 Ağu 2026 14:38 Prof. Dr. Nilüfer Güzoğlu "Bebeklerin anne sütüyle beslenmesi hayati bir öneme sahip" 5 Ağu 2026 14:32 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasipoğlu, Restorancılar Birliği’ni kabul etti 5 Ağu 2026 14:15 Alagadi Fest 2026 cuma günü başlayacak 5 Ağu 2026 14:07