Ara bölgede mahsur kalan sığınmacılar konusunda AİHM’e yanıt verildi

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıslı Rum Göç Müsteşarı Nikolas İoannidis, uzun süredir ara bölgede mahsur kalan ve “Köfünye’deki” (Geçitkale) kabul ve misafir etme merkezine nakledilen sığınmacılar konusunda Kıbrıs Rum Yönetimi’nin AİHM’e istediği yanıtları gönderdiğini dile getirdi.
Politis gazetesinde yer alan habere göre, İoannidis, sığınmacıların avukatlarının sığınmacıların maruz kaldığı insanlık dışı ve aşağılayıcı muamele ve geri gönderilme riski sebebiyle acil önlem talebi ardından AİHM karşısında bulunan davayla ilgili “politis.com.cy” açıklama yaptı. İoannidis, yaptığı açıklamada “tüm prosedürlerin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin uluslararası yükümlülükleri ve AB yükümlülüklerine uygun olarak gerçekleştirileceğini” söyledi.
Gazete, sığınmacıların avukatlarının acil önlem alınması talebi ardından AİHM’in konuyla ilgili bilgi almak istediğini ve Kıbrıs Rum hükümetine, sığınmacıların Güney Kıbrıs’ta sığınma prosedürlerine erişip erişmedikleri ve dolaylı olarak ara bölgeye geri gönderilme tehlikesiyle karşı karşıya olup olmadıkları konusunda bilgi vermesi direktifi verdiğini anımsattı.
Gazete, AİHM’in Kıbrıs Rum kesimine bugüne kadar tarih verdiğini ancak daha sonra kararını değiştirerek Kıbrıs Rum kesiminin bu sorulara dün sabaha kadar yanıt vermesini istediğini aktardı.
Haberde, AİHM’in kararını, Kıbrıslı Rum Göç Müsteşarı Nikolas İoannidis’in Kıbrıs Rum Yönetimine siyasi sığınma başvurusunda bulunan bir grup kişinin sınır dışı edilmesine dair açıklamaları yüzünden değiştirdiği ifade edildi.
Benzer haberler
Featured
CTP Güzelyurt Belediye Başkan Adayı Reşat Kansoy "Güzelyurt’un kaderi göç vermek değildir"
Cyprus Mail “TMK’ye başvuruları önlemek amacı taşıyan ulusal fon önerisi bir yıldır Meclis komitesinde”
Güney Kıbrıs’ta Batı Nil virüsü taşıyan bir kişi tespit edildi
Basın-Sen “İşçilerin hakkı gasp edilirken kamu otoritesinin sessiz kalması kabul edilemez"
Hukuk Komitesi’nde bir karar tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi
Meslek Liseleri'ne 2.Tur Başvuruları başlıyor
AÖA giriş sınavı cumartesi günü iki merkezde yapılacak
Cumhurbaşkanı Erhürman “Taşınmaz Mal Komisyonu'na başvuru neden engellenmeye çalışılıyor?”
Bengihan "Zamlar insaf sınırını aştı”


