Almanya'da yeni anket!
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Almanya'da yapılan ankete göre, henüz Covid-19 aşısı yaptırmamış olanların çok büyük bölümü bu duruşunu kısa vadede değiştirmeye niyetli değil.
Almanya'da yapılan bir anket, henüz Covid-19 aşısı yaptırmamış kişilerin büyük çoğunluğunun önümüzdeki aylarda da aşı olmayı düşünmediğini ortaya koydu. Kamuoyu araştırma kuruluşu Forsa'nın Sağlık Bakanlığı için gerçekleştirdiği anket kapsamında, henüz aşı yaptırmamış 3 bin kişiyle görüşüldü. Sonuçları Alman Yazı İşleri Ağı (Redaktionsnetzwerk Deutschland) tarafından yayımlanan ankete göre, bu kişilerin yüzde 65'i önümüzdeki iki ay içinde "asla" aşı olmayacağını söyledi. Yüzde 23'lük kesim ise "olmamayı tercih edeceğini" belirtti. Katılımcıların sadece yüzde 2'si "kesinlikle" aşı olacağını söylerken yüzde 10'luk kesim hala kararsız olduğunu ya da "muhtemelen" ileride bulunacak bir aşıyı yaptıracağını ifade etti.Yüzde 87'siyse, arkadaş ya da akrabaları şiddetle tavsiye etse de aşı olmama yönündeki kararlarının etkilenmeyeceğini ifade etti.
Sağlık Bakanlığı verileri, Almanya'da şu an en az 55,2 milyon kişinin aşılarının tam olduğunu gösteriyor. Bu sayı, toplam nüfusun yüzde 66,4'üne tekabül ediyor. Almanya'da salgınla mücadelede yetkili sağlık kuruluşu Robert Koch Enstitüsü, bildirim sistemindeki eksik kayıtlar nedeniyle gerçek yüzdenin bunun beş puan kadar üstünde olabileceğini belirtiyor.
VAKALARDA ENDİŞE VERİCİ ARTIŞ Almanya'da 28 Ekim 2021 verilerine göre, son 24 saatte 28 bin 37 yeni koronavirüs vakası kaydedilirken 126 kişi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Son 24 saatte tespit edilen 28 bini aşkın vaka, Almanya'da son iki haftada kaydedilen en yüksek günlük artışa işaret etti. Almanya'nın corona kısıtlamalarının belirlenmesinde kriter olarak alınan, bir haftada 100 bin kişi başına düşen yeni vaka sayısı ise bir günde 118'den 130,2'ye yükseldi. YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ DOLUYOR Yeni vaka sayılarının Ekim ayı ortasından beri yavaş yavaş yükseldiği Almanya'da yoğun bakım ünitelerindeki hastaların sayısı da artıyor.
Alman Hastaneler Birliği (DKG) Başkanı Gerald Gass, Alman Yazı İşleri Ağı'na yaptığı açıklamada yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının bir haftada yüzde 15 arttığını söyledi. Gass bu eğilim sürdüğü takdirde yoğun bakım ünitelerindeki hasta sayısının iki haftada 3 bine ulaşabileceği uyarısında bulundu. NTV
Benzer haberler
Dünya
DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi
Kalbi atmasına rağmen morgda bırakılan bebek engelli kaldı
İspanya'daki hızlı tren kazasında en az 10 kişi hayatını kaybetti
İklim değişikliği küresel sağlık acil durumu: Lancet raporu tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi
Artan yakıt maliyetleri lüks yolcu gemisini vurdu: Kamboçya'da mahsur kaldılar
New York'taki müzayedede Nanotyrannus iskeleti 47,3 milyon dolara satıldı




