Zonguldak'ta 3 katlı bina çöktü, 1 kişi hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber
Zonguldak'ta 3 katlı binanın çökmesi sonucu bir kişinin can verdiği olayda facianın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Enkazın çevresinde 7 bina, 13 dairede yaşayan 30 kişi tahliye edildi.
Zonguldak'ın Meşrutiyet Mahallesi'nde dün saat 17.54 sıralarında 3 katlı bina dolayı çöktü.
Enkaz altında kalan 74 yaşındaki Türkan Akçaharman Özhan hayatını kaybederken, kardeşi Kenan Akçaharman ekiplerin çalışmasıyla yaralı olarak kurtarıldı.
Olay sırasında diğer kardeşleri Kemal Akçaharman'ın binanın dışında olduğu öğrenildi.
3 GÖZALTI KARARI
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin yaptığı açıklamada olayın bitişikteki binada yürütülen yıkım çalışması sırasında meydana geldiği bildirildi.
Başsavcılık tarafından olayın ardından bir Cumhuriyet başsavcı vekili ve bir Cumhuriyet savcısı görevlendirilerek soruşturma başlatıldı. Binanın çökme nedeninin ve muhtemel kusurların tespiti için bilirkişi incelemesine başvuruldu.
Soruşturmada kepçe operatörü T.Ö., işveren A.K. ve inşaat alanındaki projeyi takip ettiği değerlendirilen mimar F.B. hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın bütün yönleriyle araştırıldığını ve soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

FACİANIN BOYUTU ORTAYA ÇIKTI
Gece saatlerinde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı bölgede, günün ilk ışıklarıyla birlikte yıkımın boyutu ortaya çıktı.
Bölgede güvenlik önlemlerinin sürerken ekipler enkaz çevresini bariyerlerle kapattı.
7 BİNADAN 30 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Çöken binanın çevresindeki 7 binada bulunan 13 dairede yaşayan toplam 30 kişi tahliye edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki incelemesi sürüyor.
Benzer haberler
Featured
CTP Gönyeli Alayköy Belediye Meclis üyelerinin sıralaması kurayla belirlendi
40 milyar euroluk aile savaşı başladı
Savaşan “UBP'nin yarın yapılacak sıralama seçimini 50’den fazla YSK personeli denetleyecek”
Lefkoşa Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
Güney Kıbrıs’ta yabancıların gayrimenkul alımları tartışma konusu oldu
Ses kayıtlarının 32 günlük bölümü dinlendi “Gemideki bir tek sağlam biziz, geriye kalan her şey yarım”
Girne Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu çalışmalarını sürdürüyor
İki toplumlu komitelerden liderlere iş birliği ve gençlerin barış sürecine katılımı mesajı
Güven Sigorta Time Attack Yarışı Cemsa’da yapılıyor




