Zelenskiy, pazartesi günü ABD Başkanı Trump ile görüşmek üzere Washington'a gidecek

Voice Kıbrıs Haber
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştüğünü ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona ermesi için gereken konuları pazartesi günü Washington'da kendisiyle bir araya gelerek ele alacaklarını bildirdi.
Zelenskiy, Telegram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Alaska'da bir araya gelen Trump ile zirvenin ardından telefonla görüştüğünü aktardı.
Önce Avrupalı liderlerin katılımıyla, daha sonra baş başa yaklaşık bir buçuk saat Trump ile telefonda konuştuğunu belirten Zelenskiy, "Başkan Trump'ın Ukrayna, ABD ve Rusya arasında üçlü bir toplantı önerisini destekliyoruz. Ukrayna, kilit konuların liderler düzeyinde görüşülebileceğini ve üçlü formatın buna uygun olduğunu vurguluyor." ifadelerini kullandı.
Görüşmede Ukrayna ile ilgili güvenlik konularını da ele aldıklarını kaydeden Zelenskiy, Avrupa'nın da bu konudaki her aşamaya katılması gerektiğini vurguladı.
Pazartesi günü ABD'de olacağını aktaran Zelenskiy, "Pazartesi günü Washington'da Başkan Trump ile cinayetlerin ve savaşın sona ermesinin tüm ayrıntılarını görüşeceğim." ifadesine yer verdi.
Benzer haberler
Dünya
ABD'de ara seçimler için nefesler tutuldu: Trump için kritik viraj
Bulgaristan'da cumhurbaşkanı seçimini İliyana Yotova kazandı
ABD halkı valilik seçimleri için 36 eyalette sandık başına gidiyor
Florida’da özel jet yerleşim yerine düştü: 9 kişi hayatını kaybetti
ChatGPT'nin yanlış yönlendirmesi sonucu nöbet geçirerek ölen kadının ebeveynleri OpenAI'a dava açtı
Bilim insanları uyardı: Küresel ısınma 1,5 dereceyi aşarsa kriyosfer kalıcı hasar görecek
Bulgaristan'da sandık çıkış anketlerine göre Yotova seçimi önde götürüyor
ABD'de maç sonrası stadyum yakınındaki silahlı saldırıda bir kişi öldü, 8 kişi yaralandı
Trump'ın, Epstein'le bağına ilişkin haber yapan WSJ'ye açtığı davaya bir ret daha




