Zanlılardan biri ilaçları Türkiye'den tedavisi için aldığını söyledi!

Voice Kıbrıs Haber
(Kamalı Haber) – Güzelyurt Lefkoşa anayolu Mevlevi çemberi üzerinde Güzelyurt Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube, Cürümleri Önleme Şubesi ve Trafik Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde “Kanunsuz Uyuşturucu Madde Alma Ve Tasarruf, İlaç Ve Eczacılık Yasasına Aykırı Hareket” suçlarından tutuklanan zanlılar L. K. ve R. E. tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Tutku Kızıltaş olayla ilgili bulguları aktardı. Kızıltaş 31 Aralık 2024 tarihinde saat 20:10 raddelerinde Güzelyurt Lefkoşa anayolu Mevlevi çemberi üzerinde Güzelyurt Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube, Cürümleri Önleme Şubesi ve Trafik Şube ekipleri tarafından ZSD 106 plakalı araç durdurularak konu araç sürücüsü L. K.’in yapılan üst aramasında üzerinde giydiği siyah montun sağ cebinde yaklaşık iki gram ağırlığında Hint Keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare zapt edildiğini mahkemeye aktardı.
Polis ayrıca konu araçta yolcu olarak bulunan zanlı R. E.’de ise yapılan üst aramasında İlaç ve Eczacılık Yasasına aykırı olarak 17 adet Xzanax ve 1 adet Lyrica cinsi hap bulunarak emare zapt edildiğini ve her iki zanlının suçüstü hali tutuklandığını mahkemeye aktardı.
Polis her iki zanlının yapmış oldukları beyanlar olduğunu ve bunların teyit ve tekzip edileceğini ayrıca tasarruflarında bulunan uyuşturucu madde ve içerisinde bulunduğu paketin analize gönderileceğini, zanlı E.’in tasarrufunda bulunan ilaçların yeşil reçeteye tabi ilaçlar olduğunu ve zanlının beyanında tedavisi için Türkiye’de reçete ile aldığını söylediğini bu konunun da araştırılacağını belirterek ilk etapta zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
Benzer haberler
Featured
Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır!
Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı
Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele"
Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak"
“Modern Nicosia” Sergisi açıldı
Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak”
Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı
En fazla yağış Kantara'da
Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim


