Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
ENI ile Güney Kıbrıs arasında bugün doğal gaz anlaşması imzalanacak DAÜ-SEN “Üniversitenin haklarını savunmaya devam edeceğiz” “Anadolu’nun Renkleri Konseri” cuma günü düzenlenecek Başbakan Üstel, Türkiye Milli Savunma Bakanı Güler ile Ankara’da görüştü Meclis ikinci denemede de toplanamadı, oturum 24 saat sonraya ertelendi KTMMOB’den PHP güvenlik açıkları uyarısı “Güvenlik açığı, veri ihlali anlamına gelmez” Sağlık Bakanlığı'ndan meme kanseri farkındalık etkinliği Öztürkler "Açıklanacak her karara itirazım devam etmekle birlikte, saygı duyacağımı da belirtmek isterim" KTÖS, Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’ndaki eylemlerini sonlandırdı YSK duyurdu "Milletvekilliği seçiminde aday belirleme sürecinde son gün yarın" Meclis'te nisap sağlanamadı, oturuma 15 dakika ara verildi “Dillirga” çoksesli koro düzenlemesiyle yeniden yorumlanıyor Liderler yarın ara bölgede görüşecek Borsa haftaya yüzde 0,57 yükselişle başladı Nobel alamayan Trump öfkeli "Norveç'ten hiç kimseyi ülkemde istemiyorum" Küresel piyasalar Fed haftasına karışık seyirle başladı Türkiye'de 15 yaş altına sosyal medya yasağı başlıyor Altın yatırımcıları dikkat: Piyasalarda fırtına öncesi sessizlik mi var? Lula da Silva 4'üncü kez başkan oldu "Brezilya kimsenin arka bahçesi değil" Döviz kurlarında son durum (26 Ekim 2026) ENI ile Güney Kıbrıs arasında bugün doğal gaz anlaşması imzalanacak DAÜ-SEN “Üniversitenin haklarını savunmaya devam edeceğiz” “Anadolu’nun Renkleri Konseri” cuma günü düzenlenecek Başbakan Üstel, Türkiye Milli Savunma Bakanı Güler ile Ankara’da görüştü Meclis ikinci denemede de toplanamadı, oturum 24 saat sonraya ertelendi KTMMOB’den PHP güvenlik açıkları uyarısı “Güvenlik açığı, veri ihlali anlamına gelmez” Sağlık Bakanlığı'ndan meme kanseri farkındalık etkinliği Öztürkler "Açıklanacak her karara itirazım devam etmekle birlikte, saygı duyacağımı da belirtmek isterim" KTÖS, Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’ndaki eylemlerini sonlandırdı YSK duyurdu "Milletvekilliği seçiminde aday belirleme sürecinde son gün yarın" Meclis'te nisap sağlanamadı, oturuma 15 dakika ara verildi “Dillirga” çoksesli koro düzenlemesiyle yeniden yorumlanıyor Liderler yarın ara bölgede görüşecek Borsa haftaya yüzde 0,57 yükselişle başladı Nobel alamayan Trump öfkeli "Norveç'ten hiç kimseyi ülkemde istemiyorum" Küresel piyasalar Fed haftasına karışık seyirle başladı Türkiye'de 15 yaş altına sosyal medya yasağı başlıyor Altın yatırımcıları dikkat: Piyasalarda fırtına öncesi sessizlik mi var? Lula da Silva 4'üncü kez başkan oldu "Brezilya kimsenin arka bahçesi değil" Döviz kurlarında son durum (26 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Yürüyüş sırasında “Self-Check” karekod uygulamasının tanıtım broşürleri dağıtıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Yürüyüş sırasında “Self-Check” karekod uygulamasının tanıtım broşürleri dağıtıldı
Reklam

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçesi, UBP Kadın Kolları ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği iş birliği ile “Kansere Göğüs Gerelim” temasıyla farkındalık yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş sırasında “Self-Check” karekod uygulamasının tanıtımını içeren broşürler dağıtıldı.

UBP'den yapılan açıklamaya göre, farkındalık yürüyüşü Başbakan Ünal Üstel'in eşi Zerrin Üstel himayelerinde yapılırken, Başbakan Ünal Üstel de yürüyüş öncesinde etkinliğe katılarak destek belirtti.

-Zerrin Üstel

Zerrin Üstel etkinlikte yaptığı konuşmada, meme kanseri hakkında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğin önemine vurgu yaptı ve “Kadın kollarımıza, Lefkoşa ilçemize ve etkinliğe katılan kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepimiz bu tarz etkinliklere katılarak farkındalığı hissedelim ve hissettirelim” dedi.

-Kocaismail

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de düzenlenen etkinliğin anlamının büyük, temasının ise çok güçlü olduğuna dikkat çekti.

Kocaismail, Kıbrıs Sağlık Turizm Konseyi tarafından hazırlanan ve üzerinde “Erken fark edersen çok şey fark eder” sloganıyla Türkçe ve İngilizce olarak herkesin kendi kendini muayene edebileceği “Self-Check” karekod uygulamasının tanıtımını içeren broşürlerin dağıtılmasının güne ayrı bir önem kattığını ifade etti.

-Savaşan

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Ahmet Savaşan ise tüm kadın kolları temsilcileri ile erken teşhise dikkat çekmek için bu yürüyüşü düzenlediklerini belirtti.

Savaşan, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan bilgilendirme broşürleri ile sadece Kıbrıs’ta yaşayanlar için değil, herhangi bir sebeple Kıbrıs’ta bulunan herkese erken teşhisin hayat kurtardığının anlatılmasının hedeflendiğini kaydetti.

-Başbakan Üstel

Yürüyüş öncesinde basına kısa bir demeç veren Başbakan Ünal Üstel ise UBP Kadın Kolları, UBP Lefkoşa İlçesi ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne teşekkür ederek, sağlıkta farkındalık yaratmak adına düzenlenen bu tarz etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

Başbakan Üstel, “Bugün dünyaya baktığımızda her gün kanser türleri sayısının, özellikle de meme kanseri sayısının arttığını görmekteyiz. Halkımızı, kadınlarımızı bilinçlendirmek adına bu önemli etkinliğin düzenlenmesi için emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Benzer haberler

Featured
ENI ile Güney Kıbrıs arasında bugün doğal gaz anlaşması imzalanacak 26 Eki 2026 12:36 DAÜ-SEN “Üniversitenin haklarını savunmaya devam edeceğiz” 26 Eki 2026 12:33 “Anadolu’nun Renkleri Konseri” cuma günü düzenlenecek 26 Eki 2026 12:30 Başbakan Üstel, Türkiye Milli Savunma Bakanı Güler ile Ankara’da görüştü 26 Eki 2026 11:46 Meclis ikinci denemede de toplanamadı, oturum 24 saat sonraya ertelendi 26 Eki 2026 11:40 KTMMOB’den PHP güvenlik açıkları uyarısı “Güvenlik açığı, veri ihlali anlamına gelmez” 26 Eki 2026 11:36 Sağlık Bakanlığı'ndan meme kanseri farkındalık etkinliği 26 Eki 2026 11:26 Öztürkler "Açıklanacak her karara itirazım devam etmekle birlikte, saygı duyacağımı da belirtmek isterim" 26 Eki 2026 11:23 KTÖS, Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’ndaki eylemlerini sonlandırdı 26 Eki 2026 11:20