Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kıb-Tek’e borç yapılandırması için 24 Haziran’a kadar başvuru yapılabilecek Hayvan besicileri menşe ismi korumalı hellimdeki süt oranlarının değiştirilmesine karşı Hırvatistan'da yolcu gemisi ile yelkenli tekne çarpıştı: Üç ölü, bir kayıp Bitcoin yükselişe geçti UKÜ İrlanda'nın Limercik Üniversitesi'yle işbirliği anlaşması imzaladı AKEL Meclis Grup sözcüsü, Türkiye’de temaslarda bulunacak LTB Yaz Atölyeleri için kayıtlar 16 Haziran’da başlıyor U18 Atletleri “Türkiye Şampiyonası”nda piste çıkacak En fazla yağış Salamis'te Borsa haftaya yükselişle başladı 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı tamamlandı Küresel piyasalar haftaya ralli havasıyla başladı ABD'nin Missouri eyaletinde uçak düştü: 12 kişi öldü ‘2. Geleneksel Gülseren Ataker Karadan Olta ile Balık Avlama Anı Müsabakası’ tamamlandı Altın fiyatlarında barış yükselişi Girne’nin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak Brezilya'da iki helikopter havada çarpıştı: 6 ölü ABD ve İran anlaşmaya vardı: İmzalar İsviçre'de atılacak Abluka kalkıyor, Hürmüz açılıyor Döviz kurlarında son durum (15 Haziran 2026) Kıb-Tek’e borç yapılandırması için 24 Haziran’a kadar başvuru yapılabilecek Hayvan besicileri menşe ismi korumalı hellimdeki süt oranlarının değiştirilmesine karşı Hırvatistan'da yolcu gemisi ile yelkenli tekne çarpıştı: Üç ölü, bir kayıp Bitcoin yükselişe geçti UKÜ İrlanda'nın Limercik Üniversitesi'yle işbirliği anlaşması imzaladı AKEL Meclis Grup sözcüsü, Türkiye’de temaslarda bulunacak LTB Yaz Atölyeleri için kayıtlar 16 Haziran’da başlıyor U18 Atletleri “Türkiye Şampiyonası”nda piste çıkacak En fazla yağış Salamis'te Borsa haftaya yükselişle başladı 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı tamamlandı Küresel piyasalar haftaya ralli havasıyla başladı ABD'nin Missouri eyaletinde uçak düştü: 12 kişi öldü ‘2. Geleneksel Gülseren Ataker Karadan Olta ile Balık Avlama Anı Müsabakası’ tamamlandı Altın fiyatlarında barış yükselişi Girne’nin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak Brezilya'da iki helikopter havada çarpıştı: 6 ölü ABD ve İran anlaşmaya vardı: İmzalar İsviçre'de atılacak Abluka kalkıyor, Hürmüz açılıyor Döviz kurlarında son durum (15 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Yunanistan’da kan nakli skandalı: Soruşturma başlatıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Yunanistan’da kan nakli skandalı: Soruşturma başlatıldı

Pire’de beyin kanaması şikayetiyle hastaneye yatırılan bir hastaya yanlış kan verildi. Beynindeki kanama artan kadın entübe edildi. Olayla ilgili iç soruşturma başlatıldı.

Komşu Yunanistan’da bir hastaya yanlış kan nakli yapılmasıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Sağlık makamları, Pire liman kentinde bulunan Tzaneio Hastanesi’nde 62 yaşındaki bir kadının entübe edilmesine yol açan olayla ilgili iç soruşturma başlattı. Kathimerini gazetesinin haberine göre, bir kalite güvence ekibi, çarşamba günü bir başka hastaya verilecek kanın 62 yaşındaki kadın hastaya verilmesi olayında protokollerin izlenip izlenmediğini inceliyor. YANLIŞ KAN VERİLDİ, BEYNİNDEKİ KANAMA ARTTI Adı verilmeyen hasta, salı günü sol kolunda güç kaybı şikayetiyle hastaneye gelmiş ve beyin filminde kanama tespit edilmesi üzerine nöroloji bölümüne sevk edilmişti. Hastane Direktörü Anastasios Mytoglou, odada görev başında bulunan üç hemşireden birinin bir başka hasta için kullanılacak olan kanı bu hastaya verdiğini anlattı. Yanlış kan naklinin ardından hastada ciddi semptomlar gelişti ve hasta entübe edildi. Yapılan yeni tetkikler ise kadının beynindeki kanamanın arttığını ve acil ameliyata alınması gerektiğini gösterdi. Durumu stabil olduğu belirtilen kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. YAŞAMA ŞANSI YÜZDE 5 Ailenin avukatı Athanasios Alexopoulos, gazeteye yaptığı açıklamada, doktorların hastanın yaşama şansını sadece yüzde 5 olarak gördüğünü, beş organ sisteminde hasar olduğunu anlattı. Olay hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, yaşananın bir insan hatası olduğunu belirterek “Bu nahoş durumda iyi olan şey, hatasını kabul eden hemşirenin bunu çok hızlı bir şekilde üç dakika içinde fark etmiş olması” diye konuştu. SENDİKA, PERSONEL EKSİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ Olay yaşandığı sırada vardiyada bir hemşire ve iki asistan bulunuyordu. Yunanistan Hemşireler Sendikası Başkanı Giorgos Avramidi, ülkesinin Avrupa’da bu alanda en fazla eleman eksikliği yaşayan ülke olduğunu söyledi. Buna göre, hemşire başına 1-5 hasta düşmesi gerekirken, Yunanistan’da bir hemşireye 20-30 hasta düşüyor. Bakan Georgiadis ise açıklamasında protokollerin ihlal edildiğinin tespit edilmesi halinde sorumluların katı bir cezayla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Benzer haberler

Dünya
Hırvatistan'da yolcu gemisi ile yelkenli tekne çarpıştı: Üç ölü, bir kayıp 2026-06-15 11:14:00 ABD'nin Missouri eyaletinde uçak düştü: 12 kişi öldü 2026-06-15 09:53:00 Brezilya'da iki helikopter havada çarpıştı: 6 ölü 2026-06-15 09:13:00 ABD ve İran anlaşmaya vardı: İmzalar İsviçre'de atılacak 2026-06-15 09:03:00 Abluka kalkıyor, Hürmüz açılıyor 2026-06-15 08:39:00 Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" 2026-06-14 21:10:00 Anlaşma beklenirken İsrail Lübnan'ı vurdu 2026-06-14 20:58:00 Tayland Prensesi son yolculuğuna uğurlandı 2026-06-14 19:54:00 ABD’ye ait savaş uçağı Washington'da düştü 2026-06-14 19:10:00