Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarı KTTB ve EHHD "Hasta Hakları Lefkoşa Deklarasyonu"na destek çağrısı yaptı İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 8 kişi tutuklandı KTOEÖS "Bakanlık üç maymunu oynamaktan vazgeçmeli" Hristodulidis "Yeni fikirler sunduk" Karkas Operasyonu'yla ilgili 1 kişi daha tutuklandı 170 üreticiye bin modern arı kovanı KTÖS “AÖA’daki atama ve görevlendirmeler kamuoyuna açıklanmalıdır” Aslanköy-Paşaköy ana yolundaki kazada takla atan aracın sürücüsü yaralandı! Nöbetçi eczaneler (17 Eylül 2026) Taçoy “Akaryakıt fiyatlarındaki düzenleme kar amaçlı değil tedarikin devamını sağlamak adına yapıldı” Cumhurbaşkanı Erhürman karma oy düzenlemesini Meclis’e iade etti Cevdet Yılmaz KKTC’ye geliyor Guterres "BM Genel Kurulu çerçevesinde 3’lü veya 5’li toplantı olmayacak" Liderler görüşmesi “iyi” geçti Güney Kıbrıs, Malta, Yunanistan Denizcilik Bakanları görüşmesi ilk kez İtalya'nın da katılımıyla yapıldı Girne Belediyesi’nin Fotoğrafçılık, Koza, Pilates ve Arjantin Tango kursları başlıyor Lefkoşa'ya 5 gün su verilemeyecek Meteoroloji Dairesi'nden sağanak yağmur uyarısı DAÜ‑SEN "DAÜ yönetimi siyasi hesaplara göre şekillendirilemez" Cumhurbaşkanı Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarı KTTB ve EHHD "Hasta Hakları Lefkoşa Deklarasyonu"na destek çağrısı yaptı İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 8 kişi tutuklandı KTOEÖS "Bakanlık üç maymunu oynamaktan vazgeçmeli" Hristodulidis "Yeni fikirler sunduk" Karkas Operasyonu'yla ilgili 1 kişi daha tutuklandı 170 üreticiye bin modern arı kovanı KTÖS “AÖA’daki atama ve görevlendirmeler kamuoyuna açıklanmalıdır” Aslanköy-Paşaköy ana yolundaki kazada takla atan aracın sürücüsü yaralandı! Nöbetçi eczaneler (17 Eylül 2026) Taçoy “Akaryakıt fiyatlarındaki düzenleme kar amaçlı değil tedarikin devamını sağlamak adına yapıldı” Cumhurbaşkanı Erhürman karma oy düzenlemesini Meclis’e iade etti Cevdet Yılmaz KKTC’ye geliyor Guterres "BM Genel Kurulu çerçevesinde 3’lü veya 5’li toplantı olmayacak" Liderler görüşmesi “iyi” geçti Güney Kıbrıs, Malta, Yunanistan Denizcilik Bakanları görüşmesi ilk kez İtalya'nın da katılımıyla yapıldı Girne Belediyesi’nin Fotoğrafçılık, Koza, Pilates ve Arjantin Tango kursları başlıyor Lefkoşa'ya 5 gün su verilemeyecek Meteoroloji Dairesi'nden sağanak yağmur uyarısı DAÜ‑SEN "DAÜ yönetimi siyasi hesaplara göre şekillendirilemez"
Dolar
Euro
Sterlin

"Yunanistan, Türkiye konusunu Konsey gündemine alınmasını istedi"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Yunanistan, Türkiye konusunu Konsey gündemine alınmasını istedi"
Reklam

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yaptığı açıklamada Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın isteği üzerine, AB Dışişleri Bakanları Konseyi bir sonraki toplantısında AB Türkiye ilişkilerini ele alacaklarını duyurdu.

Kıbrıs Haber Ajansı tarafından,  Türkiye’nin Libya ile mutabakat içinde kalan deniz alanında yarattığı gerginliği değerlendirmesi istenilen Josep Borrell, Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın kendisine ve Konseye gönderdiği ilgili mektuplarda Türkiye konusunun Konsey gündemine alınmasını istediğini söyledi. Yüksek Temsilci, Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde Türk eylemlerine karşı alınan yaptırım kararının Doğu Akdeniz bölgesinde Yunanistan ile ilgili hareketler için de geçerli olduğunu belirtti. Borrell açıklamasında şunları söyledi: "Yeni bir şey yok, anlaşma çerçevesi geçerlidir, tabii Doğu Akdeniz’de söz ettiğiniz olaylar için de uygulanabilir. “Yunanistan ve Türkiye arasında kara suları ile ilgili ihtilaf konusunda yeni bir şey söyleyemem. Dostum ve mevkidaşım Yunanistan Dışişleri Bakanı, iki mektup göndererek Konsey’den Türkiye ile ilişkilere odaklanılmasını istedi. Türkiye ile ilişkiler çok karmaşıktır, pek çok konuyu kapsamaktadır. Bu konuların çoğunda Dış İlişkiler Konseyi aracılığıyla Türkiye ile iletişim kuruyoruz, Türkiye ile konuşuyoruz. Resmi istişareler yok ancak Konsey bu konuyu ele almalı. Bir sonraki Konsey toplantısında Yunanistan’ın talebi üzerine bu konu incelenecektir”. KHA

Benzer haberler

Dünya
Michelin yıldızlı restorana karıncalı tatlı için para cezası 17 Eyl 2026 09:41 Bilimsel bir atılımla yarı insan yarı fare beyin geliştirildi 17 Eyl 2026 08:48 Uzayda savaş tehlikesi: Rusya'dan ABD'ye sert tepki 16 Eyl 2026 22:10 AB’den Kanada'ya ilk "ortak üye" olma teklifi 16 Eyl 2026 21:45 Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle mayıstan bu yana 8 bine yakın ek ölüm 16 Eyl 2026 21:40 Los Angeles'te habercilere ait helikopter düştü 16 Eyl 2026 09:43 Satürn'ün güney kutbunda 10 kenarlı dev bir atmosfer dalgası keşfedildi 16 Eyl 2026 09:35 Trump "Yapay zeka alarmları sahtekarlık" 15 Eyl 2026 21:38 BM "KDC'deki Ebola salgını ölümcül ve devasa olmaya devam ediyor" 15 Eyl 2026 21:04