Yunan F-16’lar "şüpheli nesneleri” Lübnan hava sahası içerisinde engelledi

Voice Kıbrıs Haber
Lübnan yönünden adaya doğru şüpheli nesne ilerlediğinin saptanması üzerine Baf'taki "Andreas Papandreu" hava üssünden acil kalkış yapan 2 Yunan F-16’sı İnsansız Hava Aracı (İHA) olduklarına inanılan iki nesneyi Kıbrıs Rum hava sahasına girmeden önce engelledi.
Philenews ve diğer internet gazeteleri, Yunan medyasının Kıbrıs Rum yönetimini kaynak göstererek verdiği habere dayanarak, Baf üssünden acil kalkış yapan Yunan savaş uçaklarının İnsansız Hava Aracı (İHA) olduğundan şüphelenilen iki nesneyi Kıbrıs Rum hava sahasına girmeden önce engellediği bilgisini verdi.
Philenews Aegean havayolları şirketinin Larnaka’ya gitmek üzere bu sabah Atina’dan havalanan 902 sefer sayılı uçağının Atina’ya geri döndüğünü de bildirdi.
Haber göre Aegean’a ait yolcu uçağına, Larnaka Havalimanı’nda “hava tatbikatı olduğu ve iniş için biraz beklemesi” talimatı verildi. Bunun üzerine pilot Atina’ya dönme kararı aldı. Uçağın yakıt ikmali yapacağı ve seferini gün içerisinde gerçekleştirecek. Haberde Kıbrıs Rum hava sahasının uçuşlara açık olduğu da belirtildi.
Benzer haberler
Featured
Dünyanın en çok otomobil satan şirketi belli oldu
Mirastan mahrum kaldığını sanan adam çocukluk evini havaya uçurdu
UEFA Dünya Kupası'nı boykot ederse ne olacak?
Altın fiyatları Ortadoğu'daki çatışmanın artmasıyla düşüşe geçti
İspanya sınır ihlali nedeniyle bölgeye asker gönderiyor
Döviz kurlarında son durum (31 Temmuz 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (31 Temmuz 2026)
Kahve makinesi yangına neden oldu
Çete üyelerine görülmemiş ceza: Bin 48 yıl hapis!


