Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hırvatistan'da yolcu gemisi ile yelkenli tekne çarpıştı: Üç ölü, bir kayıp Bitcoin yükselişe geçti UKÜ İrlanda'nın Limercik Üniversitesi'yle işbirliği anlaşması imzaladı AKEL Meclis Grup sözcüsü, Türkiye’de temaslarda bulunacak LTB Yaz Atölyeleri için kayıtlar 16 Haziran’da başlıyor U18 Atletleri “Türkiye Şampiyonası”nda piste çıkacak En fazla yağış Salamis'te Borsa haftaya yükselişle başladı 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı tamamlandı Küresel piyasalar haftaya ralli havasıyla başladı ABD'nin Missouri eyaletinde uçak düştü: 12 kişi öldü ‘2. Geleneksel Gülseren Ataker Karadan Olta ile Balık Avlama Anı Müsabakası’ tamamlandı Altın fiyatlarında barış yükselişi Girne’nin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak Brezilya'da iki helikopter havada çarpıştı: 6 ölü ABD ve İran anlaşmaya vardı: İmzalar İsviçre'de atılacak Abluka kalkıyor, Hürmüz açılıyor Döviz kurlarında son durum (15 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (15 Haziran 2026) Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim" Hırvatistan'da yolcu gemisi ile yelkenli tekne çarpıştı: Üç ölü, bir kayıp Bitcoin yükselişe geçti UKÜ İrlanda'nın Limercik Üniversitesi'yle işbirliği anlaşması imzaladı AKEL Meclis Grup sözcüsü, Türkiye’de temaslarda bulunacak LTB Yaz Atölyeleri için kayıtlar 16 Haziran’da başlıyor U18 Atletleri “Türkiye Şampiyonası”nda piste çıkacak En fazla yağış Salamis'te Borsa haftaya yükselişle başladı 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı tamamlandı Küresel piyasalar haftaya ralli havasıyla başladı ABD'nin Missouri eyaletinde uçak düştü: 12 kişi öldü ‘2. Geleneksel Gülseren Ataker Karadan Olta ile Balık Avlama Anı Müsabakası’ tamamlandı Altın fiyatlarında barış yükselişi Girne’nin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak Brezilya'da iki helikopter havada çarpıştı: 6 ölü ABD ve İran anlaşmaya vardı: İmzalar İsviçre'de atılacak Abluka kalkıyor, Hürmüz açılıyor Döviz kurlarında son durum (15 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (15 Haziran 2026) Trump "Netanyahu'ya çok sinirlendim"
Dolar
Euro
Sterlin

YTB kontenjanlarına başvurular bugün başladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
YTB kontenjanlarına başvurular bugün başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) kontenjanlarına başvurular bugün başladı. 2023 yılı için YTB Tam Burs kapsamında 30 farklı bölümde 45 kontenjan, YTB Yerleştirme Bursu kapsamında ise, 10 farklı bölümde 10 kontenjan olmak üzere toplamda 55 kontenjan ayrıldı. Burslar için son başvuru tarihi 23 Ağustos.

Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Behcet Çelebi imzasıyla yapılan açıklamada, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi arasında imzalanan Mutabakat Zabtı sonrasında YTB kontenjanlarına başvuruların başladığı duyuruldu.

En az üç dersten ilgili program için gerekli olan A Level sonuçlarına sahip öğrencilerin söz konusu kontenjanlara 18 Ağustos ile 23 Ağustos tarihleri arasında (her iki tarih dahil) başvuru yapabileceği ifade edilen açıklamada, başvuruların, MEB Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi’ne yapılacağı kaydedildi. Açıklamada, başvurular ile ilgili tüm detayların “www.mebnet.net” adresinde yer aldığı belirtildi.

45 kontenjan ayrılan, YTB Tam Burs kapsamında yer alan programlar şöyle:

“Bilgisayar Mühendisliği (2), Biyokimya (1), Biyoloji (2), Biyomedikal Mühendisliği (1), Diş Hekimliği (2), İktisat (2), Eczacılık (1), Elektirik-Elektronik Mühendisliği (1), Endüstri Mühendisliği (1), Enerji Sistemleri Mühendisliği (1), Fizik (1), İnşaat Mühendisliği (1), İşletme (1), Kimya (1), Kimya Mühendisliği (1), Makine Mühendisliği (2), Matematik (1), Mekatronik Mühendisliği (1), Mimarlık (1), Moleküler Biyoloji ve Genetik (1), Psikoloji (2), Radyo, Televizyon ve Sinema (1), Sosyoloji (1), Tıp (8+3), Veteriner (1), Yapay Zeka Mühendisliği (1), Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği (1), Yazılım Mühendisliği (1), Zootekni (1)”

10 kontenjan ayrılan, YTB Yerleştirme Bursu kapsamında yer alan programlar ise şu şekilde:

“Acil Yardım ve Afet Yönetimi (1), Astronomi ve Uzay Bilimleri (1), Bahçe Bitkileri (1), Bilgi ve Belge Yönetimi (1), Ergoterapi (1), Gastronomi ve Mutfak Sanatları (1), Gıda Mühendisliği (1), Kültür Varlıklarını

Koruma ve Onarım (1), Su Ürünleri Mühendisliği (1), Turizm İşletmeciliği (1).

-YTB Şampiyon Melekler Bursu kapsamında ayrılacak olan 15 kontenjan için çalışmalar sürüyor

Açıklamada ayrıca, YTB Şampiyon Melekler Bursu kapsamında ayrılacak olan 15 kontenjanın belirlenme konusundaki çalışmaların, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve Gazimağusa Türk Maarif Koleji yöneticileri ile birlikte iş birliği içerisinde yürütüldüğü duyuruldu.

Benzer haberler

Featured
Hırvatistan'da yolcu gemisi ile yelkenli tekne çarpıştı: Üç ölü, bir kayıp 2026-06-15 11:14:00 Bitcoin yükselişe geçti 2026-06-15 11:10:00 UKÜ İrlanda'nın Limercik Üniversitesi'yle işbirliği anlaşması imzaladı 2026-06-15 11:05:00 AKEL Meclis Grup sözcüsü, Türkiye’de temaslarda bulunacak 2026-06-15 11:03:00 LTB Yaz Atölyeleri için kayıtlar 16 Haziran’da başlıyor 2026-06-15 10:56:00 U18 Atletleri “Türkiye Şampiyonası”nda piste çıkacak 2026-06-15 10:52:00 En fazla yağış Salamis'te 2026-06-15 10:23:00 Borsa haftaya yükselişle başladı 2026-06-15 10:21:00 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı tamamlandı 2026-06-15 09:59:00