YSK, kesinleşen adayları ilan etti

Voice Kıbrıs Haber
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 11 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi için kesinleşen aday listesi ilan etti.
11 Ekim’de yarışacak 7’si bağımsız 4’ü partilerden 11 adayın isimleri, Resmi Gazete’de de yayımlandı.
Değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası'nın 61.maddesi uyarınca, 4 Eylül'deki başvuru sırasına göre ilan edilen adaylar şunlar:
“Mustafa Akıncı (Bağımsız), Tufan Erhürman (CTP), Ersin Tatar (UBP), Kudret Özersay (Bağımsız), Alpan Uz (Bağımsız), Erhan Arıklı (YDP), Fuat Çiner (MDP), Mustafa Ulaş (Bağımsız), Arif Salih Kırdağ (Bağımsız), Serdar Denktaş (Bağımsız), Ahmet Boran (Bağımsız)”
ARA SEÇİM OLMAYACAK
Öte yandan YSK’nın Cumhurbaşkanlığı seçimi ve anayasa değişikliği halkoylamasıyla aynı gün yapılacağını ilan ettiği yerel kuruluş organları ara seçimine gerek kalmadı.
Girne ilçesine bağlı Zeytinlik muhtarlığı ihtiyar heyeti üyeliği için başvuran Pembe Eminoğlu, kesinleşen aday sayısı, seçilmesi gerekenden az olduğu için seçilmiş ilan edildi.
YSK, sandık seçmen listelerine yapılan başvuruları da Resmi Gazete’de yayımladı. Seçmen listesine yapılan itirazlar yarın ilçe seçim kurullarında görüşülerek seçmen listesine son hali verilecek.
921 BAŞVURU
Lefkoşa’da 229, Gazimağusa’da 245, Girne’de 277, Güzelyurt’ta 33, İskele’de 100 ve Lefke’de de 37 olmak üzere toplam 921 kişi seçmen listesinde yer almak için başvuruda bulundu.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Başçeri “Türkiye’nin dijital devlet tecrübesini KKTC ile buluşturuyoruz”
Ercan Havalimanı çevresinde dron uçuşları yasağı devam ediyor
Lefkoşa ve İskele’de eş zamanlı denetim: 82 araca trafikten men edildi
Almanya'da bu yıl aşırı sıcaklara bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 500 civarına yükseldi
‘Girne Arkın Group Fest26’ 28 Ağustos'da başlıyor
İkamet izinsiz 24 kişi daha tespit edilerek tutuklandı
Gazimağusa’da Trafik Master Planı çerçevesinde çalışmalar yapılıyor
Kaza yapan alkollü sürücü yaralandı
UBP "Hiç kimse Ulusal Birlik Partisi'ne 'hırsız' diyemez"


