YSK "Adaylık başvuruları 30 Ekim'de yapılacak"

Voice Kıbrıs Haber
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) adaylık başvuruları için belirlenen tarihin 30 Ekim olduğunu, bu tarihten önce başvuru yapılmasının mümkün olmadığını açıkladı.
-Adaylık başvuruları sadece 30 Ekim’de yapılabilecek
YSK'dan yapılan konuyla ilgili açıklama şöyle:
"Dün bazı gazetelerde, Yüksek Seçim Kurulu’nun 11, 12 ve 13 numaralı duyurularına atıfta bulunularak adaylık başvurularının 30 Ekim 2026 tarihine kadar yapılabileceği yönünde haberler yayımlanmıştır.
Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim takvimi ve 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 58’inci maddesi uyarınca, adaylık başvuruları için belirlenen tarih 30 Ekim 2026’dır.
Yüksek Seçim Kurulu’nun 11, 12 ve 13 numaralı duyurularında da adaylık başvuru günü açıkça 30 Ekim 2026 olarak belirtilmiştir. Bu çerçevede, adaylık başvurularının belirlenen tarihte yapılması gerekmekte olup, yasa gereği 30 Ekim 2026 tarihinden önce adaylık başvurusunda bulunulması mümkün değildir.
Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamayı duyururuz."
Benzer haberler
Featured
Dânâ temaslarına Brüksel'de devam etti
Fransa'da olası Sarı Yelekliler eylemlerine karşı 70 bin polis ve jandarma görev yapacak
Lefkoşa Gençlik Derneği, “Gençler Soruyor” etkinliği düzenliyor
Futbol efsanesi Ronaldinho, 46 yaşında sahaya dönüyor
Saatler bu gece geri alınacak
Doktor gibi teşhis koyan yapay zeka geliştirildi
Rubio'dan Kübalılara çağrı "CIA ile işbirliği yapın"
Altında haftalık kayıp yüzde 4’ü aştı
Bugün hava nasıl olacak? (24 Ekim 2026)




