YKS'de ilk oturum TYT yarın yapılacak: Sınav, 81 il ve KKTC'de uygulanacak

Voice Kıbrıs Haber
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2026-YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) yarın yapılacak.
Bu yıl yaklaşık 2,5 milyon adayın başvurduğu 2026-YKS, 20-21 Haziran'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa ile Türkiye genelindeki 81 ilde 254 sınav merkezinde yapılacak.
YKS'nin yarın saat 10.15'te yapılacak birinci oturumu TYT'ye 2 milyon 425 bin 628 aday başvurdu.
21 Haziran Pazar saat 10.15'te yapılacak ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) 1 milyon 627 bin 960 aday, aynı gün saat 15.45'te gerçekleşecek üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testine (YDT) ise İngilizceden 195 bin 51, Arapçadan 4 bin 178, Almancadan 2 bin 550, Rusçadan 941, Fransızcadan 919 kişi olmak üzere toplam 203 bin 639 aday katılacak.
Sınavlardan 15 dakika önce kapılar kapatılarak sınav salonuna aday alımı tamamlanacak.
Adayların, sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı nüfus cüzdanlarını veya fotoğraflı kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor.
Benzer haberler
Featured
EN-TAM Ticaret Ltd'den "ECE" Markası hakkında açıklama
Genel seçimin 6 Aralık’ta yapılmasını öngören tasarıya ivedilik kararı alındı
İkamet izinsiz 10 kişi tutuklandı, 3 araç trafikten men edildi
Sevgül Uludağ, iki toplumlu etkinlikle anıldı
İncirli “Ortaya koyduğunuz argümanların hiçbirinin doğruluğu ve geçerliliği yoktur”
TEL-SEN Başkanı Üredi “Fibere değil, şeffaflık ve hukuki güvence eksikliğine itiraz ediyoruz”
Thalassaemia Derneği’nden acil kan bağışı çağrısı
Alaniçi İlkokulu’nun eksikleri giderilerek okul daha modern ve işlevsel hale getirildi
İncirli "Acı gündemi istismar ederek kendi ajandanızı Genel Kurul gündeminin içine iliştiriyorsunuz"


