Yılmaz "Sayın Cumhurbaşkanı ile çok yakın istişare ve koordinasyon içinde hareket ediyoruz"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyeti kabul etti.
CEVDET YILMAZ: SAYIN CUMHURBAŞKANI İLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLARAK ÇOK YAKIN İSTİŞARE VE KOORDİNASYON İÇİNDE HAREKET EDİYORUZ
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kabulde şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Karşılıklı ziyaretler iki devlet arasında sarsılmaz bağların ortak tarihin ve müşterek geleceğin göstergesidir.
Anavatan ve garantör Türkiye’nin, Kıbrıs Türk halkına verdiği güçlü desteğin açık bir tezahürüdür. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki dayanışmayı daha ileriye taşıyacak adımları değerlendirdik. Şunun da altını özellikle çizmek isterim, stratejik konularda, uluslararası konularda, ortak davamız, milli meselelerimizde Sayın Cumhurbaşkanı ile Türkiye Cumhuriyeti olarak çok yakın istişare içinde, koordinasyon içinde hareket ediyoruz. Bundan sonra da aynı anlayış içinde devam edeceğiz.
Diğer yandan Türkiye Cumhuriyeti olarak Kıbrıs Türk halkının refahının artırılması üretim kapasitesinin güçlendirilmesi ve gençlerimizin daha müreffeh bir geleceğe ulaşması için tüm projelere de destek olmaya devam edeceğiz.
2026 yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması kapsamındaki, proje ve eylemleri hayata geçirme noktasında KKTC’nin ilgili makamlarıyla işbirliği halinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
“TÜRKİYE GARANTÖR DEVLET OLMANIN VERDİĞİ SORUMLULUKLA HER DAİM KIBRIS TÜRK HALKININ YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEK”
Bugünkü temaslarda elbette Kıbrıs Meselesindeki son gelişmeleri de ele aldık. Bu konuda tam bir fikir ve gönül birliği içinde olduğumuzu bir kez daha teyit ettik.
Kıbrıs Türklerinin hürriyeti, hukuku ve güvenliği, Türkiye açısından alelade bir dış politika konusu değil, milli davamızın mütercim yüzüdür. Buradan bir kez daha vurgulamak isterim ki, Türkiye garantör devlet olmanın verdiği sorumlulukla her daim Kıbrıs Türk halkının yanında durmaya devam edecek, haklı davasını her platformda savunacak, adil, kalıcı ve sürdürülebilir egemen eşitlik temelinde bir çözümün tesisi için elindeki tüm imkanları seferber edecektir.
Bu düşüncelerle nazik ev sahipliği ve misafirperverlikleri için sayın Cumhurbaşkanına çok teşekkür ediyorum. Kendisine inşallah çeşitli vesilelerle Türkiye’de çeşitli toplantılarda görmeyi beklediğimizi de buradan ifade etmek istiyorum.”
Benzer haberler
Featured
Yılmaz "Enerji maliyeti düşecek, arz güvenliği artacak"
Üstel "Bugün KKTC için bir milat, bir tarih”
Hava sıcaklığı 40 dereceye kadar yükselecek!
TC ile KKTC arasında Doğalgaz Boru Hattı Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı
Cumhurbaşkanı Erhürman "Kıbrıs sorunundaki süreci Türkiye Cumhuriyeti ile uyum içerisinde yürütüyoruz
Yılmaz, Öztürkler’i ziyaret etti
Nöbetçi eczaneler (10 Temmuz 2026)
Cumhurbaşkanı Erhürman, Cevdet Yılmaz’ı kabul etti
AB nüfusu 452 milyona yükseldi



