Yılmaz “Arıklı’ya karşı linç kampanyası yürütülüyor”

Voice Kıbrıs Haber
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Sekreteri Erşah Sabit Yılmaz, dün yaşanan feci deniz kazasının ardından Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’ya karşı basın-yayın organları ve sosyal medyada “linç kampanyası” yürütüldüğünü ifade etti.
Yazılı açıklama yapan Yılmaz, kazanın herkesi derinden üzdüğünü ve devletin, tüm birimleri ile hem arama çalışmalarını devam ettirdiğini hem de olayın sebebini ve varsa sorumlularını araştırdığını kaydetti.
Arıklı’nın, araştırmalar sonucunda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından herhangi bir ihmal olması durumunda siyasi sorumluluk üstlenip istifa edeceğini söylediğini hatırlatan Yılmaz, “Buna rağmen daha kazanın üzerinden dakikalar geçmeden bakanın istifasını isteyenler sıraya dizilmiş koro halinde bağırmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.
Bakanlığın bir ihmal, kusur veya suiistimali söz konusu değilse, Bakanın neden istifa etmesi gerektiğini anlamadıklarını belirten Yılmaz, “Avrupa’da olsa bakan istifa ederdi.” söylemlerini eleştirerek, Avrupa’da yaşanan gemi kazalarından örnekler verdi.
Erşah Sabit Yılmaz, “Bakanın istifasını isteyenler siyasi rant peşindedirler. Bunların bilmesi gereken şey şudur; YDP camiası topyekun Bakanımızın arkasındadır.” dedi.
Benzer haberler
Featured
Trafik cezaları geçiş noktalarında dağıtılmaya devam ediliyor
Dostoyevski 180 yıl sonra TikTok fenomeni oldu
Mısır’ın çağrısıyla Güney Kıbrıs ve Yunanistan olağanüstü üçlü zirve gerçekleştirecek
Akpınar “Filo Jet faciası herkesin ortak meselesidir”
Üstel “1 kişinin daha naaşına ulaşıldı, 15 kayıp aranıyor”
Trafik denetimlerinde 354 sürücü rapor edildi, 1 sürücü tutuklandı
Gemi kazası faciasında 7. gün: Kayıp 16 kişi aranıyor
Hristodulidis "Büyük enerji şirketleriyle görüşmeler yapıyoruz"
İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 3 kişi daha tutuklandı


